van der Horst

Brass Racing onthult Ford Mustang in nieuw kleurenschema

Brass Racing - Ford Mustang
Brass Racing - Ford Mustang
Brass Racing draait al geruime tijd mee in de nationale en internationale racescène en beschikt ondertussen over een meer dan knap wagenpark welke een mix bevat tussen oldtimers en materiaal van de huidige generatie. Als er één lijn valt te trekken tussen het gros van de bolides, is het wel een voorliefde voor Amerikaanse wagens. Het hoeft dan ook geen verrassing te heten dat Brass Racing ook in 2016 met een Ford Mustang aan de start van de Nascar Whelen Euro Series verschijnt, zij het in een opvallend andere bestickering...
Brass Racing - Dodge Viper GT3
Brass Racing - Dodge Viper GT3
Het blauw in de ban in 2016? "Klopt", lacht Brass Racing-bezieler Jerry de Weerdt. "Na een aantal jaren vertrouwd te hebben op onze blauw getooide Viper en vervolgens de Nascar-wagen met blauw-witte elementen, wilden we eens iets anders. De combinatie van zwarte en witte tinten oogt bijzonder goed en zien we ook op andere Nascar-wagens. Als we die kleuren combineren met het oranje van onze partner Ivar, dan vonden we echt wel de Nascar-uitstraling terug waar we naar op zoek waren!"

Brass Racing - Ford Mustang
Brass Racing - Ford Mustang
Verandert de look opvallend, dan blijven jullie wel trouw aan Ford en meer bepaald Mustang. "Met de nieuwe bodykit die dit jaar beschikbaar is, ontstaat er een duidelijker verschil tussen de Chevy's en de Ford's. De bodykit doet de wagens qua uiterlijk ook veel dichter aanleunen bij de Nascar Sprint-wagens in de Verenigde Staten, een element wat zeker positief is voor de Nascar Whelen Euro Series. We opteren om Ford trouw te blijven omdat we reeds een Mustang GT4 hebben en vermits we steun krijgen van Roush België, de importeur van Roush Mustangs en Roush Performance Parts. De keuze was dus voor ons zeer snel gemaakt", besluit de Weerdt.

Foto's: Marnik Mouchaers, Martijn Wouters & Brass Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op dinsdag 2 februari 2016.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons