van der Horst

BRAXX Racing haalt Bill Riley naar NASCAR Whelen Euro Series!

Bill Riley - Marc Goossens
Bill Riley - Marc Goossens
BRAXX Racing blijft voor verbaasde blikken zorgen in de NASCAR Whelen Euro Series. Nadat teameigenaar Jerry De Weerdt een dubbele titel pakte het afgelopen seizoen in de Legend-klasse, lukte teamgenoot Marc Goossens bij de seizoensfinale te Circuit Zolder zowaar een algemene zege in het competitieve Elite 1-veld en dat ondanks een gebrek aan wedstrijdkilometers in de NASCAR-wagen ten opzichte van de directe concurrentie. Begin dit jaar uitte het team de ambitie om te strijden voor de Elite 1-titel en trok het Tom Boonen en Pedro Bonnet aan voor een programma met maar liefst drie wagens.
  • Shopa
Marc Goossens - Braxx Racing
Marc Goossens - Braxx Racing
Het stopt echter niet bij die drie bolides, want als ingenieur trokken Jerry De Weerdt en Marc Goossens niemand minder aan dan Bill Riley. Goossens en Riley hebben vanzelfsprekend een lange geschiedenis samen, met een samenwerking in heel wat verschillende race-programma's - onder meer de Amerikaanse NASCAR. "Niettegenstaande dat we vorig jaar bijna niet getest hebben en enkele wedstrijden moesten missen, onder meer door een kalenderwijziging, sloegen we er toch in om tijdens de vier weekends die we wel reden meerdere podia en zelfs een zege te pakken", vertelt Marc Goossens aan Autosport.be. "Nu dat we een race gewonnen hebben, ruikt en smaakt dat naar meer. Daarom hebben Jerry en ik de koppen bij elkaar gestoken om te bekijken hoe we een verdere evolutie kunnen mogelijk maken."

Winnaar Nascar Whelen Euro Series Zolder Elite 1 Race 2 Marc Goossens
Winnaar Nascar Whelen Euro Series Zolder Elite 1 Race 2 Marc Goossens
"Ik denk dat we een goede ingenieur moeten hebben, iemand die zijn rol kan verdelen over de drie auto's. Dan komt bij mij meteen één naam naar voor en dat is die van Bill Riley. Hij is iemand waar ik nu al bijna twee decennia mee samenwerk en die mij betrokken heeft in heel veel programma's die hij op touw zette. Voor het EK NASCAR wil ik dit seizoen een reële kans maken om te strijden voor de titel en dat doel is wat Bill overtuigd heeft. Hij zal aanwezig zijn tijdens alle meetings, behalve deze in Tours omdat die samenvalt met de IMSA-manche in Watkins Glen. Eigenlijk vind ik dat op zich nog niet zo erg, want Tours is doorgaans vooral een kwestie van te overleven."

Marc Goossens en Jerry De Weerdt
Marc Goossens en Jerry De Weerdt
"Nog een leuk gegeven, is het startnummer. Zoals je weet is dit in NASCAR heel belangrijk qua visbiliteit en ook op promotioneel vlak. Omdat BRAXX Racing in 2018 drie wagens zal inzetten, hadden we naast het nummer 78 en 90 nog een nieuw startnummer nodig. De keuze is gevallen op nummer 91 en dat zal ik verdedigen. Bill en ik hebben al heel wat wedstrijden achter de kiezen onder dat startnummer en voor mij verwijst het dan ook naar onze jarenlange samenwerking, zij het in Grand Am, NASCAR, ALMS of nadien ook met het Viper-programma. Het startnummer 91 was altijd dichtbij, dus dat maakt het wel een leuk detail voor ons programma in het Europese NASCAR-kampioenschap", besluit Goossens.

Foto's: Georges De Coster, Thomas Smets, Niels Vaeck & Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op maandag 5 maart 2018.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons