van der Horst

BRAXX Racing koestert hoge ambities in NASCAR Whelen Euro Series

Winnaar Nascar Whelen Euro Series Zolder Elite 1 Race 2 Marc Goossens
Winnaar Nascar Whelen Euro Series Zolder Elite 1 Race 2 Marc Goossens
BRAXX Racing liet afgelopen seizoen enkele knappe resultaten optekenen met de wagens van zowel Jerry De Weerdt als Marc Goossens. Goossens pakte tijdens de seizoensfinale te Circuit Zolder nog een knappe zege in de uiterst sterk bezette Elite 1-klasse. Vanaf 2018 krijgen beide heren het gezelschap van Tom Boonen en Pedro Bonnet. Het duo zal debuteren in de NASCAR Whelen Euro Series en start in de Elite 2-klasse. De concurrentie is alvast gewaarschuwd, want BRAXX Racing koestert hoge ambities voor zijn vierde seizoen.
  • STX Motorhomes
Marc Goossens en Jerry De Weerdt
Marc Goossens en Jerry De Weerdt
Teameigenaar Jerry De Weerdt is in ieder geval in de wolken met de komst van Tom Boonen en Pedro Bonnet.“Voor de eerste maal zullen de beide wagens een vaste bezetting krijgen. Vorig seizoen reed Marc [Goossens] met zijn wagen alleen in Elite 1 en ik mocht volgens de reglementen zowel in Elite 1 als Elite 2 rijden. Marc moest in 2017 twee weekends of vier races passen wegens overlappingen in zijn kalender en hij was in Venray ook nog eens betrokken in een aanrijding. Desondanks behaalde hij vijf podiumplaatsen en sloot hij het seizoen af in Zolder met een zege en een tweede plaats.”

Tom Boonen & Marc Goossens
Tom Boonen & Marc Goossens
Met de komst van Tom Boonen en Pedro Bonnet zal de wagen van Marc Goossens dus niet langer werkloos toekijken tijdens de wedstrijden van Elite 2, maar dat betekent ook dat Jerry zijn stuur zal moeten afgeven en voortaan alleen Elite 1 zal rijden. “Dat valt nog af te wachten”, aldus De Weerdt. “Normaliter klopt dat, indien we blijven rijden met twee wagens. Een derde wagen is natuurlijk een optie, maar dan staat er eentje stil tijdens de Elite 1-races of moeten we nog een extra Elite 1-rijder aantrekken. De bedoeling is dat Marc voor de algemene titel gaat. Als we zien hoe het team is geëvolueerd en de uitslagen van Marc bekijken, dan is dit perfect mogelijk. Ikzelf werd vorig seizoen derde in de Challenger-klasse binnen Elite 1, een apart klassement voor niet-professionele rijders. Ik wist races te winnen binnen deze klasse en zat telkens in de voorhoede. Ik moet dus in staat zijn te strijden voor de titel in Challenger, nadat ik eerder al een dubbele kroon veroverde binnen de Legend-klasse van Elite 2.”

Naast de NASCAR Whelen Euro Series zal Jerry De Weerdt ook nog tijdens enkele wedstrijden op het ovaal van Venray te zien zijn binnen de LMV8 Eurocup.

Braxx Racing - Ford Mustang
Braxx Racing - Ford Mustang
Marc Goossens is eveneens opgetogen met de huidige gang van zaken en juicht de komst van Tom Boonen en Pedro Bonnet toe. “Als ik de evolutie van het team bekijk, moeten we komend seizoen definitief onze stempel kunnen drukken. Voorlopig heb ik nog geen duidelijk programma in IMSA en zodoende kan ik in tegenstelling tot vorig seizoen steeds aan de aftrap staan. Ik deed vorig seizoen wegens tijdsgebrek ook geen tussentijdse tests, maar slaagde er samen met het team toch in om vijf podia en een zege te boeken. De titel moet ons doel worden”.

Jerry De Weerdt & Marc Goossens - Braxx Racing Ford Mustang
Jerry De Weerdt & Marc Goossens - Braxx Racing Ford Mustang
“De komst van Tom en Pedro is zeer positief. Ik zag tevreden gezichten na de tests en beiden zijn leergierig en bijzonder gemotiveerd. Ze hebben ook talent en mits wat coaching kunnen ze groeien tijdens het seizoen om dan tijdens de twee laatste weekends via de dubbele punten te mikken op een goede eindplaats en mogelijk winst bij de Rookies. Tom ademt competitie en weet als geen ander via het fietsen hoe je trajectoire moet rijden. Pedro heeft reeds heel wat competitiekilometers achter de kiezen en zal bij ons vinden wat hij zoekt. Beiden waren tijdens de tests bijzonder gedreven en zullen tijdens het seizoen meedenken met de mensen binnen het team die weten waarover ze spreken. Het wordt een leerjaar, maar ik zie hen toch tegen het einde van het seizoen, en wanneer de dubbele punten eraan komen, vooraan rijden en hoog eindigen. Ze hebben allebei een goede visie op lange termijn en dat moeten ze delen met hun partners. De neus van BRAXX Racing staat in de goede richting op vlak van competitiviteit, maar het team blijft toch familiaal en zeer toegankelijk."

Foto's: Ronald Janssens, Thomas Smets, Niels Vaeck & Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Nascar Whelen Euro Series op donderdag 28 december 2017.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons