van der Horst

Brazilië: Tweede zege op rij voor Rosberg

Nico Rosberg - Mercedes
Nico Rosberg - Mercedes
Nico Rosberg heeft na de pole gisteren nu ook de race in Brazilië op zijn naam geschreven. De Duitser bleef bij de start ploegmakker Lewis Hamilton voor en daarmee was het halve werk al verricht. In een wedstrijd met voorts bijzonder weinig animo was de top vier in de kwalificatie dezelfde als vandaag in de race. Valtteri Bottas klom van zeven naar vijf en compenseerde zo voor Williams de diskwalificatie van teamgenoot Felipe Massa. De Braziliaan was voor eigen publiek als achtste over de lijn gekomen.
Start GP van Brazilië 2015
Start GP van Brazilië 2015
Bij het loslaten van de negentien bolides (Carlos Sainz Jr. vertrok uit de pitsstraat en zou nog niet de eerste ronde afmaken) behield Rosberg de leiding al moest Hamilton alle zijlen bijzetten om de Duitser niet te raken. Die kon al snel meer dan een seconde voorsprong bij elkaar rijden waardoor de Brit zijn DRS niet kon gebruiken. Inmiddels reden de Mercedes-kemphanen gemakkelijk weg van Sebastian Vettel die op zijn beurt geen moeilijkheden had met Ferrari-teamgenoot Kimi Räikkönen. Na vroege pitstops van Daniil Kvyat en Nico Hülkenberg reed Bottas reeds in vijfde stelling. 

Nico Rosberg gevolgd door Lewis Hamilton
Nico Rosberg gevolgd door Lewis Hamilton
Een tiental ronden voor hun enige pitstop kwam Hamilton dichter op Rosberg. De wereldkampioen hing zelfs in de versnellingsbak van de Duitser maar klaagde via de radio dat het onmogelijk was om iemand in te halen op dit circuit. Hamilton gaf het op en Rosberg liep een drietal seconden uit. De Duitser kwam binnen in de 34ste ronde, een ronde later volgde Hamilton. Na hun enige pitstop had Rosberg nog steeds zijn drie seconden voorsprong maar Hamilton kwam snel weer dichter en rook zijn kans zodra Rosberg in het verkeer kwam. Rosberg, foutloos sinds zijn tegenvaller in Austin, behield andermaal perfect het overzicht en won zijn vijfde wedstrijd van het jaar. 

Felipe Massa - Williams-Mercedes
Felipe Massa - Williams-Mercedes
Achter Hamilton werd Vettel zonder enige tegenstand derde. De Duitser kon, op zachtere banden, de Mercedessen wel aardig volgen in de tweede stint. Achter Raikkonen en Bottas eindigden nog Hulkenberg, Kvyat, Romain Grosjean, Max Verstappen en Pastor Maldonado in de punten. Massa was aanvankelijk achtste maar werd gediskwalificeerd nadat zijn banden bij de start te warm bleken. Slechts 110°C zijn toegelaten en het rubber rechtsachter op zijn Williams zou de 137°C hebben bereikt. Williams gaat wel in beroep.

Uitslag F1 Grote Prijs van Brazilië 2015

#RijderTeamResultaat
1.Nico RosbergMercedes1u31m09.090s
2.Lewis HamiltonMercedes+7.756s
3.Sebastian VettelFerrari+14.244s
4.Kimi RaikkonenFerrari+47.543s
5.Valtteri BottasWilliams-Mercedes-1 ronde
6.Nico HülkenbergForce India-Mercedes-1 ronde
7.Daniil KvyatRed Bull-Renault-1 ronde
8.Romain GrosjeanLotus-Mercedes-1 ronde
9.Max VerstappenToro Rosso-Renault-1 ronde
10.Pastor MaldonadoLotus-Mercedes-1 ronde
11.Daniel RicciardoRed Bull-Renault-1 ronde
12.Sergio PerezForce India-Mercedes-1 ronde
13.Felipe NasrSauber-Ferrari-1 ronde
14.Jenson ButtonMcLaren-Honda-1 ronde
15.Fernando AlonsoMcLaren-Honda-1 ronde
16.Marcus EricssonSauber-Ferrari-2 ronden
17.Will StevensMarussia-Ferrari-4 ronden
18.Alexander RossiMarussia-Ferrari-4 ronden
19.Carlos Sainz Jr.Toro Rosso-RenaultOpgave
 Felipe MassaWilliams-MercedesGediskwalificeerd

Foto's: Racing International Photography



  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons