van der Horst

Brazilië: 82ste pole voor Lewis Hamilton

Lewis Hamilton - Mercedes
Lewis Hamilton - Mercedes
Lewis Hamilton (Mercedes) heeft bij de kwalificaties voor de GP van Brazilië de snelste tijd neergezet in 1:07.281 en was daarmee 0.093 seconde sneller dan Sebastian Vettel (Ferrari). Tegen beide rijders loopt echter een onderzoek, Hamilton zou tijdens de kwalificatie Kimi Räikkönen (Ferrari) en Sergey Sirotkin (Williams) gehinderd hebben. Vettel van zijn kant heeft bij de weging de motor van zijn bolide niet afgezet wat verplicht is om geen trillingen te veroorzaken. In zijn haast om de pits te bereiken, gezien er regen dreigde, heeft Vettel bovendien de weegschaal beschadigd. Stoffel Vandoorne (McLaren) bleef steken op de laatste positie, Fernando Alonso deed met een achttiende tijd niet veel beter.
Max Verstappen - Red Bull
Max Verstappen - Red Bull
Valtteri Bottas (Mercedes) realiseerde de derde tijd in 1:07.441, Kimi Räikkönen (Ferrari) klokte af als vierde. De Red Bull rijders volgden op de posities vijf en zes met Max Verstappen voor Daniel Ricciardo. Een verrassend sterke prestatie werd geleverd door beide Sauber piloten die beiden tot in Q3 geraakten. Marcus Ericsson realiseerde uiteindelijk de zevende tijd voor zijn teamgenoot Charles Leclerc. Romain Grosjean (Haas) en Pierre Gasly (Toro Rosso) maakten de top tien vol.

Stoffel Vandoorne - McLaren
Stoffel Vandoorne - McLaren
Geen van beide Force India rijders kon doorstoten naar Q3, Sergio Pérez realiseerde de twaalfde tijd achter Kevin Magnussen, Esteban Ocon klokte af als dertiende. Voor Renault vielen de kwalificaties tegen, Nico Hülkenberg die in de vrije trainingen al het slachtoffer werd van een zware crash, kwam niet verder dan de veertiende tijd, Carlos Sainz geraakte zelfs niet verder van Q1. Ook de beide McLaren's bleven opnieuw steken in Q1.

Foto's: Racing International Photography
 



  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons