van der Horst

Brazilië : Hamilton wint met de hulp van Ocon

Lewis Hamilton - Mercedes
Lewis Hamilton - Mercedes
Max Verstappen leek in Brazilië op weg naar een nieuwe zege tot hij aangereden werd door Esteban Ocon (Force India), de Fransman lag nochtans een ronde achter op de leider. De wagen van Verstappen ging rond waarna de Nederlander met een beschadigde bodemplaat zijn weg kon verder zetten. Lewis Hamilton profiteerde van het incident om zijn tiende zege van het seizoen te pakken, Verstappen werd alsnog tweede. Stoffel Vandoorne (McLaren) kwam als veertiende over de meet maar kreeg net als zijn teamgenoot Fernando Alonso 5 seconden straftijd voor het niet respecteren van de blauwe vlaggen waardoor hij nog een plaats verloor in het klassement.
Max Verstappen voor Kimi Räikkönen
Max Verstappen voor Kimi Räikkönen
Max Verstappen reed weer een mooie race en ging dankzij frissere rubbers na het uitstellen van zijn eerste pitstop voorbij aan Lewis Hamilton nadat hij eerder in de wedstrijd al Räikkönen, Vettel en Bottas was voorbijgegaan. Hamilton kon geen weerstand bieden en Verstappen leek op weg naar de overwinning toen Ocon besloot om zich te ontdubbelen en probeerde om buitenom voorbij de Red Bull te gaan. Zijn poging mislukte en beide wagens haakten in elkaar een manoeuvre dat Verstappen de zege kostte. Ocon werd door de wedstrijdleiding bedacht met een stop and go van 10 seconden. Een woedende Verstappen ging na de wedstrijd nog Ocon te lijf en verkocht de Fransman enkele duwen. Voor dit “onsportief” gedrag kreeg de Nederlander een uitbrander van de FIA en hij wordt verplicht om twee dagen een werkstraf van algemeen nut te volbrengen in het komend semester.

Kimi Räikkönen - Ferrari
Kimi Räikkönen - Ferrari
Kimi Räikkönen (Ferrari) pakte de derde plaats voor Daniel Ricciardo (Red Bull) die ook opteerde voor een late pitstop en een mooie inhaalrace reed maar net tekort kwam om de Fin nog van het podium te houden. Valtteri Bottas (Mercedes) reed na de start op de tweede plaats maar kon in de wedstrijd geen vuist maken en zakte nog af naar plaats vijf. Vettel maakte nog een tweede stop en kwam zo niet verder dan plaats zes. Charles Leclerc (Sauber) eindigde mooi zevende voor de beide Haas F1 van Romain Grosjean en Kevin Magnussen. Sergio Pérez (Force India) sloot de top tien af. Dankzij de zege van Hamilton is Mercedes nu ook al zeker van de constructeurstitel.

Foto's: Racing International Photography
 



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons