van der Horst

Brazilië: Kevin Magnussen schenkt Haas eerst pole ooit

Kevin Magnussen
Kevin Magnussen
De wisselende weersomstandigheden hebben voor een primeur gezorgd in de Grote Prijs van Brazilië. Kevin Magnussen zal de sprintrace van op de pole aanvatten, de eerste maal dat er een Haas F1 bolide vooraan zal starten. Magnussen schopte het tot Q3 en daar ging hij als eerste van start, wat hem de pole opleverde nadat de regen de pogingen van alle andere deelnemers ondermijnde.
George Russell - Mercedes W13
George Russell - Mercedes W13
De regen dreigde bij de start van de derde kwalificatie en het kwam er dus op aan om al vroeg een snelle ronde neer te zetten. Magnussen was de eerste op de baan en zette zijn chrono neer, George Russell die achter hem de baan opkwam ging echter in de fout en verloor de controle over zijn Mercedes die in de grindbal eindigde. Een code rood was nodig om de wagen weg te halen en toen de sessie kon hervat worden was het beginnen regenen wat maakte dat niemand nog onder de chrono van Magnussen geraakte. Max Verstappen (Red Bull) vertrekt zaterdag van op de eerste lijn, George Russell en Lando Norris (McLaren) delen de tweede startrij bij de sprintrace. Ontgoocheling bij Ferrari met een vijfde chrono voor Carlos Sainz en een tiende startplaats voor Charles Leclerc die slachtoffer werd van een slechte bandenkeuze.

Q1 begon al op een natte baan die echter opdroogde naarmate de sessie vorderde. Op het einde van die sessie werden de droogweerbanden bovengehaald en gingen de tijden drastisch naar beneden. Uiteindelijk vielen Nicolas Latifi (Williams), Guanyu Zhou (Alfa Romeo), Valtteri Bottas (Alfa Romeo), Yuki Tsunoda (AlphaTauri) en Mick Schumacher (Haas) af. In Q2 bleef de piste vrijwel drooh en verstappen klokte de snelste tijd voor de beide Ferrari’s, Russell en Norris. Ook Fernando Alonso (Alpine), Magnussen, Sergio Pérez (Red Bull), Lewis Hamilton (Mercedes) en Esteban Ocon stootten door naar Q1. Voor Alex Albon (Williams), Pierre Gasly (AlphaTauri), Sebastian Vettel (Aston Martin), Daniel Ricciardo (McLaren) en Lance Stroll (Aston Martin) eindigde de kwalificatie daar.

Foto's: Mercedes-AMG Petronas Formula One Team & Georges De Coster



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons