van der Horst

Brazilië: Magistrale Hamilton laat Verstappen geen kans en pakt zege

Lewis Hamilton - Mercedes
Lewis Hamilton - Mercedes
Het duel Verstappen/Hamilton kende in Brazilië zijn vervolg en het was Lewis Hamilton (Mercedes) die onverwacht aan het langste eind trok. Pas als tiende vertrokken wist de Brit één voor één de wagens voor hem voorbij te steken om daarna in een bloedstollend duel leider Verstappen (Red Bull) naar de tweede plaats te verwijzen. Red Bull kon Hamilton nog één punt ontfutselen door in de voorlaatste ronde Sergio Pérez met vers zacht rubber op pad te sturen waarmee de Mexicaan nog de snelste rondetijd van Hamilton overnam.
Valtteri Bottas - Mercedes
Valtteri Bottas - Mercedes
Door zijn straf van vijf plaatsen terug op de grid wegens het wisselen van motoronderdelen, vertrok Lewis Hamilton pas als tiende voor de GP van Brazilië. Bottas, vertrokken van op de pole, liet zich verrassen door Max Verstappen die resoluut de kop nam en moest ook nog Pérez voor laten. Ondertussen ging Hamilton vlot voorbij, Esteban Ocon (Alpine), Pierre Gasly (AlphaTauri), Charles Leclerc (Ferrari) en Carlos Sainz (Ferrari) om als vierde post te vatten achter Verstappen, Pérez en Bottas. De Fin kreeg al snel het order om Hamilton voor te laten du nu enkel de beide Red Bull’s voor zich had.

Na een mooi duel wist Hamilton Pérez naar de derde plaats te verwijzen waarna de Brit binnenkwam voor nieuwe rubbers. Een ronde later kwam ook Verstappen binnen om banden te wisselen en de Nederlander kwam als leider weer de baan op al was zijn voorsprong nog maar 1,5 seconde. Op de baan wist Verstappen de overhand te houden maar in de eenenveertigste ronde kwam hij nu als eerste binnen voor een tweede bandenwissel. Hamilton wachtte nog drie ronden langer alvorens vers rubber te laten opleggen. Hamilton bleef tweede maar had nu versere banden dan Verstappen en was dus duidelijk sneller. Een eerste inhaalpoging waarbij beide wagens naast de baan belandden mislukte, maar de Brit bleef de druk opvoeren en wist in de Senna bocht voorbij de Red Bull te gaan. De Brit leek de volle buit aan punten te pakken tot Pérez in de ultieme ronde nog de snelste ronde wist neer te zetten.  

Achter Hamilton en Verstappen kwam Bottas als derde binnen terwijl Pérez zijn vierde plaats wist te behouden niettegenstaande zijn extra pitstop om zacht rubber. Charles Leclerc en Carlos Sainz schonken Ferrari belangrijke punten in het kampioenschap voor constructeurs door als vijfde en zesde over de lijn te komen. Pierre Gasly (Alpha Tauri) werd zevende voor de Alpines van Esteban Ocon en Fernando Alonso. Het laatste punt ging naar Lando Norris (McLaren), die bij de start in aanraking kwam met de Ferrari van Sainz en de pits moest opzoeken met een lekke band.

Foto's: Mercedes-AMG Petronas Formula One Team

 



  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons