van der Horst

Brazilië: Magistrale Max Verstappen zet Red Bull op pole

Max Verstappen - Red Bull RB15
Max Verstappen - Red Bull RB15
Max Verstappen (Red Bull) start morgen in Brazilië voor de tweede maal in zijn formule 1 carrière van op de pole. De Nederlander klokte in Q3 af in 1:07.508 en was daarmee meer dan een tiende seconde sneller dan Sebastian Vettel (Ferrari). Lewis Hamilton (Mercedes) reed de derde tijd in 1:07.699.
Charles Leclerc - Ferrari
Charles Leclerc - Ferrari
De vierde tijd was voor Charles Leclerc (Ferrari – 1:07.728), maar de motor werd verwisseld op de Ferrari van de Monegask waardoor hij tien plaatsen achteruit moet op de grid. Zo schuift Valtteri Bottas (Mercedes – 1:07.874) op naar de tweede startrij. Alexander Albon (Red Bull) en Pierre Gasly (Toro Rosso) delen zondag de derde startrij. Romain Grosjean (Haas), Kimi Räikkönen (Alfa Romeo), Kevin Magnussen (Haas) en Lando Norris (McLaren) vullen de plaatsen zes tot en met tien.

Beide Renault’s werden geëlimineerd in Q2 en net als Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) en Sergio Pérez (Racing Point). Daniil Kvyat (Toro Rosso), Lance Stroll (Racing Point) en debeide Williams van George Russell en Robert Kubica geraakten niet voorbij Q1 alsook Carlos Sainz Jr (McLaren) die wegens motorproblemen geen tijd kon neerzetten.

Foto's: Racing International Photography
 



  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons