van der Horst

BRC: Verschueren boekt zijn eerste BK-winst

Vincent Verschueren - Skoda Fabia R5
Vincent Verschueren - Skoda Fabia R5
Vincent Verschueren heeft in de TAC Rally in Tielt zijn eerste winst geboekt in het Belgische Rallykampioenschap. Na een ijzingwekkende strijd trok de Oost-Vlaming alsnog aan het langste eind. Kris Princen werd tweede op acht seconden.
  • Dreamdrive
Voor Kris Princen het goed en wel besefte was Verschueren zaterdagochtend gaan vliegen. In zijn Skoda Fabia R5 bouwde hij in een mum van tijd een voorsprong uit van om en bij de vijftien seconden. De achterstand van Princen bleef lang daarrond hangen, maar in het slot kwam de Limburger, ook al in een Skoda Fabia R5 nog fors opzetten. Het offensief kwam echter te laat. Verschueren hield acht tellen over na veertien klassementsproeven.

De wedstrijd liet zich kenmerken door een hele rist opgaves, van onder meer Kevin Abbring, Melissa Debackere, Bert Cornelis en Steve Bécaert. Mede daardoor besloot Tim Van Parijs op een onverwachte derde stek af in zijn Porsche 997 GT3. 

Verschueren doet meteen een goede zaak in de BK-tussenstand. De Oost-Vlaming stond al op kop en loopt nu nog iets meer uit op zijn belangrijkste rivaal Kris Princen. Kevin Abbring heeft al een ferme klus te klaren wil hij nog aanspraak maken op de titel met twee opeenvolgende opgaves.

De volgende rally is die van Wallonië. Die wordt eind april verreden, in en rond Namen.

Foto: Sandro Delaere



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 8 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TAC Rally.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons