van der Horst

Belgisch kampioenschap verliest Wallonie

Adrian Fernémont
Adrian Fernémont
De Rally van Wallonië gaat alsnog niet door. Eerst werd de wedstrijd uitgesteld van begin mei naar 28 en 29 november, maar "de rede overwon de passie", klinkt het bij de organisatie. De 37ste editie zal plaatsvinden van 30 april tot 2 mei 2021.
“Binnen de club hebben we veel moeite gedaan om een oplossing te vinden. We hebben heel hard gewerkt en langs onze kant is alles in orde, maar de huidige omstandigheden, die zodanig moeilijk zijn, weten we zelf niet wat er ons te wachten staat", aldus voorzitter Etienne Lerson.

Volgens de organisatie is het geen kwestie van een gebrek aan sponsors, noch van de nodige toelatingen van lokale besturen. Sowieso kon de Wallonie in verkorte versie doorgaan maar de organisatie vreest dat door hun plaats op een heel drukke kalender er minder interesse zou zijn van rijders. "Bovendien, door het organiseren eind november, betekent dit dat de editie 2021 al vijf maanden later plaatsvindt. Wat sommige tegenstanders van de motorsport ook denken, we hechten enorm veel belang aan het respecteren van alle bewoners. Hetzelfde geldt voor de organisatoren van andere evenementen die meestal in deze periode plaatsvinden. Om ons werk te respecteren, moeten we eerst het werk van anderen respecteren. We hadden er moeite mee om ons evenement gelijktijdig met andere populaire evenementen te laten plaatsvinden", aldus Lerson.

Eerder gooiden de TAC Rally en de Sezoensrally al de handdoek in de ring. Het BRC hervat normaal met de Omloop van Vlaanderen, begin september.

Foto: Davy Degryse - RIPDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op vrijdag 12 juni 2020.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons