van der Horst

BRC: Concurrentie de Mévius krijgt gouden kans in Wallonie

Adrian Fernémont
Adrian Fernémont
Met de Rally van Wallonië krijgt de concurrentie van Ghislain de Mévius een gouden kans om de kloof te dichten. De leider in het BK houdt de Skoda op kant, waardoor vooral Adrian Fernémont en Grégoire Munster hun kansen op de titel opnieuw zien groeien. De Wallonie is de vijfde van acht manches in het BRC, na het wegvallen van de Haspengouw.
Net zoals in de East Belgian Rally, en wellicht straks ook in Bocholt, kan de Rally van Wallonië geen groots deelnemersveld voorschotelen. Kwaliteit is er, maar de kwantiteit ontbreekt.

Bij de Juniors moet Thibaud Mazuin enkel kijken naar Lander Dhaene, bij de historics is Dirk Deveux zijn eigen grootste concurrent. Gelukkig is er nog de Clio Trophy waar de strijd tussen onder meer leider Gilles Pyck, criteriumwinnaar in de EBR Benoit Verlinde, Corentin Dozot en RACB-pupil Tom Rensonnet een nieuw hoofdstuk krijgt.

Cédric Cherain - VW Polo R5
Cédric Cherain - VW Polo R5
De strijd om de algemene overwinning belooft wel spannend te worden met minstens drie grote kanshebbers. Grégoire Munster zal ongetwijfeld willen bevestigen terwijl Adrian Fernémont tuk is op zijn eerste seizoenszege. Cédric Cherain, reeds drie keer op het podium waarvan één overwinning in Jambes, lijkt de grootste uitdager van de titelprotagonisten. Wie wint kan bijna zijn voet naast die van de Mévius zetten, al blijft de Mévius sowieso BK-leider. Naast de Mévius ontbreken onder meer Vincent Verschueren, Kris Princen, PJM Cracco en Sébastien Bédoret.

Als er mannen vooraan wegvallen lijken Cedric De Cecco en Bastien Rouard de grootste kanshebbers voor het podium. Bij droog weer kunnen ook enkele GT's meestrijden voor een stek in de top vijf met onder meer Olivier Collard en Glenn Janssens in hun Porsche, of Stefaan Prinzie en Arthur Kerkhove in de Alpine. Voor Kerkhove wordt het een primeur in de Alpine. Hij kan wel rekenen op de nota's van Anthony Bourdeaud'hui die nog naast Guillaume Dilley en François Duval zat.

Starten doen de teams naar goede gewoonte op de citadel vrijdagavond. Zaterdag is een loodzware dag met dertien proeven, goed voor 163 km tegen de klok. Voor het eerst sinds lang is er geen zondagetappe.

Foto: RIP - Davy Degryse

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op woensdag 6 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Wallonië.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons