van der Horst

Condroz: Vincent Verschueren op titelkoers

Vincent Verschueren - Škoda Fabia R5
Vincent Verschueren - Škoda Fabia R5
Kris Princen lijkt goed op weg om zijn vierde seizoenszege binnen te halen. Hij leidt na dag 1 in de Rallye du Condroz, de afsluitende manche van het BRC. Vincent Verschueren behoudt met een voorlopige tweede plaats zicht op de titel.
Kris Princen (Škoda Fabia R5) vocht lange tijd een verbeten duel uit met Kevin Abbring (Peugeot 208 R5), maar aan het einde van de openingsdag kende de Nederlander wat problemen met de koppeling en helemaal in het slot verloor hij kostbare tijd. Hij staat voorlopig derde op 39,3 seconden van Princen.

Verschueren (Škoda Fabia R5) deed op het einde van de dag een gouden zaak. Hij ging voorbij Cédric Cherain (DS3 R5) wiens alternator stukging. Verschueren ontdeed zich ook van Manu Canal-Roblès (Škoda Fabia WRC) en Adrian Fernémont (Ford Fiesta R5) die opnieuw een opmerkelijke prestatie levert. De Oost-Vlaming is nu tweede en dat is ruim voldoende in de strijd om de titel. Als Princen wint, heeft Verschueren genoeg aan een vierde plaats.

Canal-Roblès is nu vierde op driekwart minuut. Bruno Thiry (DS3 R5) is vijfde op bijna een minuut. Fernémont is zesde.

Zondag zijn er nog acht proeven.

Foto: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 4 november 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Condroz Rally.
  • LTF

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons