van der Horst

BRC: Dubbele manche in Spa, of niets

Benoit Allart - Skoda Fabia R5
Benoit Allart - Skoda Fabia R5
Zoals we eerder al schreven blijft het BRC, ook zonder de Ypres Rally, hopen op een vervolg. De deus ex machina ligt in Spa, waar zowel op zaterdag als zondag punten zouden toegekend worden. Enige openliggende vraag blijft: gaat de Spa Rally door?
"Omdat ook de Condroz Rally niet verreden zal worden, zal de Spa Rally cruciaal worden voor het Belgisch rallykampioenschap", opent de promotor van het BRC. 

"Indien de Spa Rally verreden kan en mag worden, gelet op de evolutie van de gezondheidscrisis, dan verdient de organisator, die recent de South Belgian Rally al moest annuleren, alle steun. Als de Spa Rally verreden wordt, dan zullen er uitzonderlijk twee keer punten toegekend worden: na de eerste wedstrijddag, op zaterdag 12 december, en zondagavond een tweede keer. Zo kunnen de deelnemers 4 resultaten in rekening brengen voor het Jobfixers Belgian Rally Championship 2020", aldus het BRC. "Indien de gezondheidscrisis het niet toelaat om de Spa Rally te organiseren, dan zijn er reglementair onvoldoende wedstrijden om Belgische titels toe te kennen." Klare wijn. Alles staat of valt dus met Spa dat ook decor zou vormen voor het ERC.

"We doen er alles aan om het kampioenschap te behouden, maar natuurlijk zal het afhangen van de evolutie van de gezondheidscrisis," besluit promotor Chris Courteyn. "We zijn in elk geval al bezig met de plannen voor het Belgisch rallykampioenschap 2021. We zullen op korte termijn de eerste plannen en de kalender daarvoor bekendmaken."

Foto: RIPDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op woensdag 4 november 2020.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons