van der HorstTotal 24 Hours of Spa

BRC en drie WRC's voor Sébastien Bédoret

Sébastien Bédoret - Skoda Fabia R5
Sébastien Bédoret - Skoda Fabia R5
Sébastien Bédoret gaat een druk jaar tegemoet met zeven manches van het Belgische rallykampioenschap en drie wedstrijden in het WRC. De 23-jarige pupil van Freddy Loix en Skoda Belgium kan zo zijn leercurve verder zetten en moet al het goede van 2018 zien te bevestigen. Bédoret zijn seizoen start eind deze maand in de Haspengouw Rally in Landen.
  • Shopa
“Een jaar geleden had ik nog niets eens een rally aan het stuur van een wagen uit de R5-klasse afgewerkt. Nu kan ik in 2019 al een vijfsterrenprogramma afwerken!” Sébastien Bedoret lacht breed. Sinds april 2018 is hij rijder voor ŠKODA België en de 23-jarige kerel uit Donstiennes liet vorig seizoen in het kader van het Belgische rallykampioenschap opmerkelijke dingen optekenen. In de TAC Rally en de Sezoensrally stond hij op het podium, in Ieper reed hij naar een plaats in de top-5, en samen met corijder Thomas Walbrecq liet Sébastien Bedoret zowel in de Omloop van Vlaanderen, de East Belgian Rally en de Condrozrally snelste tijden optekenen.

“Bij Škoda België zijn we heel blij dat we onze samenwerking met Sébastien en Thomas kunnen verder zetten”, glimlacht Catherine Van Geel, de PR-manager van het merk. “In 2018 hebben we twee jonge, talentvolle, heel gemotiveerde en hardwerkende kerels leren kennen. Het doel is nu om ze met Škoda verder te laten groeien. Door manches van het wereldkampioenschap toe te voegen aan hun Belgische programma kunnen ze hun leerschool verder zetten.”

Freddy Loix zal Bédoret opnieuw bijstaan met raad en daad. In België zullen ze moeten bewijzen dat ze snel genoeg zijn om om de eerste plaats te kunnen strijden”, voegt sportief consultant en coach Freddy Loix er aan toe. “Tijdens de rally's van het WK is het de bedoeling dat ze een maximum aan ervaring opdoen. Tegelijk zullen ze ook enkele stages op onverhard volgen, eveneens met het oog op de toekomst.”

“Ons seizoen begint met de Haspengouwrally”, legt Sébastien uit. “Met de uitzondering van de Spa Rally en de Sezoensrally zouden we bij alle wedstrijden van het Belgische rallykampioenschap aan de start moeten staan. Daarnaast werken we ook drie WRC2-wedstrijden af: de Tour de Corse, de Deutschlandrally en de Rally van Spanje. Het is niet uitgesloten dat dat programma nog wordt uitgebreid, afhankelijk van hoe het seizoen verloopt.”

De grootste verandering is dat de Skoda niet meer zal geprepareerd worden door het Pevatec van Peter Vandenbroucke uit Geluwe. Skoda en Bédoret gaan in zee met SXM, het team van Jourdan Serderidis en Fred Miclotte. Loix en Miclotte worden op die manier herenigd.

Foto: Škoda België

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op dinsdag 5 februari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Haspengouw.
  • VR Racing

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons