van der Horst

BRC: Fernémont aan het feest in de Wallonie

Adrian Fernémont - Skoda Fabia
Adrian Fernémont - Skoda Fabia
Adrian Fernémont heeft zijn eerste overwinning van het seizoen beet. In de Rally van Wallonië was hij de snelste al had hij niet veel over op Grégoire Munster en Cédric Cherain.
Grégoire Munster - Hyundai i20
Grégoire Munster - Hyundai i20
Adrian Fernémont (Skoda) nam zaterdag de kop en stond die nooit meer af. De Belgische kampioen was vooral in de natte ochtendlus de snelste. Hij had tegen de middag een voorsprong van een tiental seconden en dat bleek uiteindelijk genoeg om de winst binnen te halen. Grégoire Munster (Hyundai) vocht wel als een leeuw en wist zijn achterstand nog te halveren, maar kwam 5.4 seconden te kort om zijn tweede BRC-zege te halen. 

Cédric Cherain (Skoda) leek ook even nog mee te doen voor winst. Hij was in de middaglus veruit de snelste van allemaal, maar moest in de slotronde toekijken hoe de tegenstand opnieuw afstand nam. Hij kwam uiteindelijk 17.7 seconden te kort.

Cédric De Cecco (Citroën) eindigde vierde op 75 seconden na een goed debuut met de Citroën C3. Bastien Rouard (Ford) eindigde vijfde op bijna 4 minuten. Olivier Collard werd zesde en was afgetekend winnaar bij de GT's. Dirk Deveux won de historics.

Het meest interessante om volgen was de Clio Cup. Benoit Verlinde boekte een prachtige overwinning. Hij had amper 5 seconden over op Tom Rensonnet. Gilles Pyck had het in de sprint wat lastig en moest vrede nemen met de derde plaats.

Volgende afspraak van het BRC: de Sezoensrally in Bocholt.

Foto: RIP - Davy Degryse



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zondag 10 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Wallonië.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons