van der Horst

BRC: Fernémont de titel, Rossel de winst

Adrian Fernémont - Skoda Fabia
Adrian Fernémont - Skoda Fabia
Adrian Fernémont volgt zichzelf op als rallykampioen van België. De Waal had genoeg aan een tweede plaats in de Spa Rally, de slotmanche van het BRC. De overwinning ging naar de wereldkampioen WRC3 Yohan Rossel.
Yohan Rossel - Citroën C3
Yohan Rossel - Citroën C3
De overwinning voor Yohan Rossel (Citroën) kwam niet meer in gevaar zondagmiddag. De Fransman liet de besttijden aan de Belgen die nog volop bezig waren met de strijd om de titel. De kampioen WRC3 blonk uit in regelmatigheid, koos gericht zijn momentjes uit en maakte geen fouten. Het bleek de succesformule voor een eerste algemene overwinning op Belgisch terrein. Een mooie bekroning ook voor organisator DG Sport die alles in het werk stelde om de Fransman naar Spa te halen.

Grégoire Munster - Hyundai i20
Grégoire Munster - Hyundai i20
Maar het nieuws van de dag is uiteraard de tweede titel voor Adrian Fernémont (Skoda). Ook hij bleef foutloos terwijl Ghislain de Mévius (Skoda) en Grégoire Munster (Hyundai) hun kansen op de titel vooral gisteren verspeelden door even van de baan te gaan. "Het was een lastige rally, vooral voor de zenuwen. Maar we bleven foutloos en dat bleek de sleutel tot succes", aldus Fernémont. De Mévius en Munster waren ontgoocheld en zeiden allebei hetzelfde. "Het was niet waarvoor we gekomen waren", klonk het. Vooral voor Munster smaakte het wat zuur want hij verloor zowat 40 seconden in de loop van de rally. De jonge pupil van Hyundai snoepte wel nog de derde plaats af van de Mévius, die wel de nog de Power Stage won, waarmee hij vice-kampioen van België is in zijn eerste volledige seizoen.

Cédric De Cecco (Citroën) werd uiteindelijk vijfde en was daarmee zeker tevreden want hij klokte dit weekend zijn eerste besttijden ooit in het BRC. Daniel Barry (Skoda) werd zesde, Maxime Potty (Ford) zevende na een weekend vol problemen, Emmanuel Gonay (Citroën) achtste en Gino Bux (Peugeot) negende. Hij wint wel de eerste Stellantis Cup. Stefaan Prinzie is kampioen bij de GT's nadat Romain Delhez van de baan ging. Bij de junioren ging de titel naar Charles Munster (Opel). Bij de historics ging de titel naar Pierre Jamin in zijn originele DAF 66 Marathon. Hij deed wat moest door uit te rijden en wipt zo nog voorbij Dirk Deveux. Paul Lietaer zag een gemaakte titel door zijn handen glijden door griep.

Foto: Davy DegryseDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zondag 5 december 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Rally.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons