van der Horst

BRC: Fernémont op weg naar titel, Rossel richting winst

Adrian Fernémont - Skoda Fabia
Adrian Fernémont - Skoda Fabia
Adrian Fernémont staat op vier proeven van een tweede Belgische titel. Hij is voorlopig tweede in de Spa Rally, de slotmanche van het BRC, maar de autoritaire leider, de Fransman Yohan Rossel, pakt geen Belgische kampioenschapspunten af.
  • STX Motorhomes
De kampioen WRC3 heeft er een goede ochtend op zitten. Yohan Rossel (Citroën) was niet weg te slaan uit de top twee, terwijl de Belgen minder regelmatig waren. De Fransman sloeg op de laatste proef voor de zondaglunch nog een slag en lijkt nu echt op weg naar de zege met een voorsprong van 14 seconden op de eerste achtervolger.

Adrian Fernémont (Skoda) zette nog even druk op Rossel, maar zowel Ghislain de Mévius (Skoda) als Grégoire Munster (Hyundai) gingen even in de fout en volgen al op ruim 20 seconden van de regerende kampioen. Daardoor kan Fernémont in de strijd om de titel beginnen te controleren. In deze situatie is Fernémont altijd kampioen en speelt de Power Stage dus geen rol meer. De strijd om de vice-titel is wel nog altijd spannend tussen de Mévius en Munster, maar de Mévius trekt voorlopig wel aan het langste eind.

Cédric de Cecco (Citroën) moest de rol een beetje lossen en is vijfde, wel nog binnen de minuut van de leider. De Ier Daniel Barry (Skoda) is zesde, weliswaar op bijna 9 minuten van de leider. Gino Bux (Peugeot) is zevende algmeen en is op weg naar de titel in de Stellantis Cup, net zoals Stefaan Prinzie die op het GT-podium komt geschoven, wat moet volstaan voor GT-titel. Bij de junioren is Charles Munster (Opel), die vandaag opnieuw van start ging, al zeker van de juniorentitel. Bij de historics zit ook Pierre Jamin (DAF) nog altijd op titelkoers.

Foto: Davy Degryse - RIPDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zondag 5 december 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Rally.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons