van der Horst

BRC: Fernémont speelt in zijn achtertuin

Adrian Fernémont - Skoda Fabia
Adrian Fernémont - Skoda Fabia
Adrian Fernémont is na zeven proeven in de Rally van Wallonië leider. In zijn achtertuin pakte hij zaterdagochtend snel de leiding over van Grégoire Munster die volgt als tweede. Cédric Cherain is derde en maakt het verwachte podium compleet.
Adrian Fernémont (Skoda) was de eerste leider van de rally, maar het was Grégoire Munster die na twee ritjes op de Citadel van Namen aan de leiding stond en mocht gaan slapen met de koppositie in handen. 

Maar op de eerste, heel verraderlijke proeven, nam de Belgische kampioen de leiding resoluut in handen. Grégoire Munster (Hyundai) beet wel nu en dan eens van zich af, maar moest toezien hoe Fernémont toch al 10.9 seconden wist uit te lopen. Cédric Cherain (Skoda) volgt op 16.5 seconden.

Cédric de Cecco (Citroën) doet het ook goed en hangt op een half minuutje. Als het vooraan misloopt voor iemand staat hij klaar om mee te schuiven op het podium. Bastien Rouard (Ford) sluit de top vijf op anderhalve minuut. Olivier Collard is zesde en de logische leider in GT.

Vooral de Clio's gooien hoge ogen. Gilles Pyck is elfde algemeen en leider in de Cup. Benoit Verlinde volgt op amper 2 seconden en ook Tom Rensonnet doet nog mee voor de knikkers, op amper 6 tellen van Pyck.

Thibaud Mazuin is de enige Junior nog in koers en Dirk Deveux heeft de zege bij de historics maar op te rapen.

Foto: Davy Degryse



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 9 oktober 2021.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons