van der Horst

BRC: Geen Haspengouw door ... corona

Kris Princen - Citroën
Kris Princen - Citroën
De Rally van Haspengouw wordt opnieuw uitgesteld. De eerstvolgende editie zal plaatsvinden op de gebruikelijke datum, eind februari.
Corona blijft roet in het eten gooien van het BRC. De TAC Rally moest eerder dit jaar reeds de handdoek in de ring gooien, nu is het de beurt aan de Haspengouw, ook al blijven de coronacijfers stabiel.

Cédric Cherain - Volkswagen Polo GTI R5
Cédric Cherain - Volkswagen Polo GTI R5
Het probleem in Landen is er één van logistieke orde. Het vaccinatie- en testcentrum maakt gebruik van Domein 't Park, het kloppend hart van de Rally van Haspengouw. Omdat heel wat mensen een derde prikje zullen krijgen kan het centrum niet sluiten op 15 oktober. Tot eind dit jaar zal Landen van de site gebruik maken, waardoor TopSpeed Rally Club Landen geen intrek kan nemen op de (voormalige) militaire site. "Een zware beslissing", klinkt het. Daarmee zal het kampioenschap wellicht maar acht rally's tellen, wat mogelijk een voordeel kan zijn voor andere organisaties die het de jongste weken moeilijk hebben om kwantiteit aan te trekken.

24, 25 en 26 februari zijn nu al geprikt op de nieuwe kalender. Daarmee wordt de Haspengouw (wellicht) opnieuw de opener van het BRC.

Foto's: RIP - Davy Degryse



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op woensdag 6 oktober 2021.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons