van der Horst

BRC: Ilegale verkenners nekken Maarkedal in Aarova

Craig Breen - Hyundai i20
Craig Breen - Hyundai i20
De Aarova Rally in Oudenaarde dingt naar een plaatsje in het BRC, maar makkelijk wordt dat niet. Super Stage moet op zoek naar één, of zelfs twee nieuwe proeven, want in Maarkedal zijn ze niet meer welkom. Vooral wildverkenners dragen bij tot die keuze. Dat is gezegd door Chris Courteyn in het radioprogramma Power & Passion.
Het BRC streeft naar negen rally's in 2021 maar mikt duidelijk op voorhand al op wegvallers want met de Aarova Rally en de South Belgian Rally zit het kampioenschap met een ambigue scenario van elf manches.

Oudenaarde heeft sowieso meer kilometers nodig, want met nu 100 km tegen de chrono, wat een BRC onwaardig is, puur objectief bekeken. Een moeilijke opgave, want KP Maarkedal valt weg. Dat zijn een pak kilometers, en vooral heel mooie kilometers, langs windmolens en over de mythische Tiegemberg. 

Die beslissing is niet ingegeven door de rally zelf, maar vooral het gevolg van wildverkenners. Die zijn het stadsbestuur een doorn in het oog en zouden vooral Super Stage, genekt hebben. Dat zegt Chris Courteyn, promotor van het BRC, die paal en perk wil stellen aan die, en dat zeggen wij, wanpraktijken.

Niet benoemd, maar een optie is: de vergunning voor een jaar afnemen. Klinkt zwaar, maar in Frankrijk geldt dat al langer. Het kostte Jean-Marie Cuoq ooit een titel en anderen zelfs een bloeiende carrière. Drastisch, maar eerlijk tegenover de concurrenten die het spel wel eerlijk spelen en vooral een stevige stok achter de deur voor organisatoren.

Foto: Sandro Delaere



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Racing Car Championship op woensdag 25 november 2020.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons