van der Horst

BRC Kortnieuws: Nieuwe kleuren voor Bédoret, C3 R5 voor Demaerschalk

S. Bédoret - Skoda Fabia R5
S. Bédoret - Skoda Fabia R5
Sinds de Rally van Spa, de tweede manche van het Belgische rallykampioenschap, stroomde heel wat nieuws binnen. Een kort overzicht.
- Skoda België kondigde Sébastien Bédoret aan als nieuwe vaandeldrager van het Tsjechische merk. Bédoret neemt de plaats in van Achiel Boxoen die in 2017 een jaar lang onder de vleugels werd genomen door Skoda en Freddy Loix.

- Achiel Boxoen zelf kondigde onlangs aan dat de gestopte samenwerking met Skoda niet het einde betekent van zijn rallycarrière, integendeel. De jonge West-Vlaming is volop bezig met het uitwerken van een nieuw programma. Hoewel het nieuws nog niet officieel bevestigd is, ziet het er naar uit dat Philip Cracco het talent onder zijn vleugels zou nemen. Cracco en zijn zoon nemen zeker deel aan de komende TAC Rally, elk in een Ford Fiesta R5 van het JobFixers Rally Team. Daar zou nog een derde Fiesta bijkomen.

- Kris Princen voegt de TAC Rally toe aan zijn programma. Met een overwinning in de Haspengouw en een tweede plaats in Spa, gaat de Limburger zijn koppositie in de BK-stand verdedigen.

K. Demaerschalk - Citroën C3 R5
K. Demaerschalk - Citroën C3 R5
- Ook Kevin Demaerschalk kwam met nieuws. Citroën blijft Demaerschalk ook in 2018 ondersteunen met de steun van Kroon-Oil en J-Motorsport. Op zijn debuut is het nog wachten tot de Ypres Rally. Citroën zal daar een nieuwe C3 R5 ter beschikking stellen.

- Kevin Abbring komt dan weer wel aan de start van TAC, volgende week. Hij zal rijden met Porsche 997 GT3 van het nieuwe Luxauto Team van Jochen Claerhout. Abbring zou ook de WRC-manche in Portugal betwisten met een Ford Fiesta R5 in het WRC2.

- Ook aanwezig in Tielt is David Bonjean: Hij proeft voor een eerste keer van een Skoda Fabia R5.

Foto's: Skoda & CitroënSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op vrijdag 30 maart 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TAC Rally.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons