van der Horst

TAC: Kris Princen autoritair leider

Kris Princen
Kris Princen
Na vier proeven in de TAC Rally gaat Kris Princen riant aan de leiding. Hij heeft al een voorsprong van bijna een halve minuut op Vincent Verschueren.
Kris Princen snelde in zijn Skoda Fabia R5 meteen weg. Hij nam alle besttijden in de openingslus voor zijn rekening en telt al 25.6 seconden voorsprong op Vincent Verschueren. De Oost-Vlaming krijgt dus een koekje van eigen deeg, want vorig jaar was hij het die in de openingsfase wegsnelde.

Daarachter is het wel spannend. Achiel Boxoen is derde, weliswaar bijna twee minuten al. Hij heeft in zijn Ford Fiesta R5 enkele tellen voorsprong op Didier Duquesne en Steve Matterne. Maar die tijden zijn onder voorbehoud want er schort iets met de tijdsopnames.

Dat is onder meer te wijten aan een stevige crash van Patrick Snijers op kp3. Die werd uiteindelijk een tijdje geneutraliseerd.

foto: Sandro Delaere 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 7 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TAC Rally.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons