van der Horst

BRC: Lefebvre doet gouden zaak met hattrick

Stéphane Lefebvre - Citroën C3 Rally2
Stéphane Lefebvre - Citroën C3 Rally2
Stéphane Lefebvre heeft in het Belgische Rallykampioenschap een zuivere hattrick gescoord. Met winst in de Rally van Wallonië doet hij uiteraard ook een gouden zaak in de strijd om de titel. Adrian Fernémont en Gino Bux mogen mee het podium op.
  • STX Motorhomes
Er staan geen maat op Stéphane Lefebvre (Citroën) in het BRC. De Fransman ging er zaterdagochtend meteen vandoor. Hij sloeg in een mum van tijd een kloofje van ongeveer 15 seconden en hield dat het hele weekend vast. Met winst in de Haspengouw, de South Belgian Rally en de 'grand slam' in de Wallonie met extra bonuspunten van de Power Stage, heeft de Nordist nu al een riante kloof in de BK-tussenstand.

Adrian Fernémont (Skoda) had na een modest seizoensbegin eindelijk het goede ritme te pakken, maar dan volstond (nog) niet om Lefebvre nerveus te maken. De Belgische kampioen eindigde uiteindelijk op xxx seconden van de winnaar. Gino Bux (Skoda) blijft de man met de grootste regelmaat dit seizoen en boekt opnieuw een knap podium, al kreeg hij het nog in het slot nog warm, toen hij in de laatste bocht even van de baan ging.

De strijd om de vierde plaats was uitermate spannend tussen Ghislain de Mévius (Skoda) en Vincent Verschueren (VW) die enkele keren haasje-over speelden. de Oost-Vlaming haalde het uiteindelijk van de Mévius.

Cédric Cherain (Porsche) besloot een ijzersterke wedstrijd met een zesde plaats, en maar liefst drie besttijden. Cherain werd ook eerste GT. Hij nam ruimschoots de maat van Gunther Monnens (Porsche).

Bij de junioren stond er geen maat op Gilles Pyck (Clio Rally4). De West-Vlaming verloor met Tom Rensonnet (Clio Rally4) al snel zijn speelkameraad na zwaar ongeval. Het is maar de vraag hoe snel de RACB-pupil zijn verwondingen te boven komt en terug in competitie zal kunnen komen. In de Clio Cup was de winst voor Benoit Verlinde (Clio Rallly5) die  amper tegenstand duldde.

In de BK-tussenstand telt Lefebvre nu al 80 punten. Gino Bux blijft tweede met 52 punten. Adrian Fernémont telt nu 44 punten. Ghislain de Mévius zakt een plaatsje en heeft nu 39 punten, eentje meer dan Vincent Verschueren. Kortom: Lefevbre loopt steeds verder uit terwijl de andere titelkandidaten punten afnemen van elkaar.

De volgende afspraak is de Sezoensrally in Bocholt, reeds binnen twee weken.

Foto: Davy Degryse - RIPDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zondag 1 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Wallonië.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons