van der Horst

BRC: Lefebvre leider na openingslus in Haspengouw

Stéphane Lefebvre - Citroën C3
Stéphane Lefebvre - Citroën C3
Stéphane Lefebvre leidt na vier proeven de Haspengouw Rally. Dat is de opener van het Belgische rallykampioenschap. De Fransman heeft na de openingslus al een mooie bonus op Gino Bux en Ghislain de Mévius.
Gino Bux - Skoda Fabia Rally2
Gino Bux - Skoda Fabia Rally2
Stéphane Lefebvre (Citroën) opende met een snelste tijd, zette zich op kop, en bouwde zijn voorsprong doorheen de ochtend verder uit. Gino Bux (Skoda) zat meteen in het goede ritme bij zijn debuut met de Skoda Rally2 met een tweede tijd op de eerste proef, maar moest Lefebvre snel laten gaan. De oude RACB-pupil is tweede op 15.8 seconden van de Fransman. De winnaar van de jongste editie, Ghislain de Mévius (Skoda), had meer moeite om zijn wagon aan te pikken. Hij is wel derde op 22.3 seconden van de leider.

De verrassing van de dag staat voorlopig op naam van Jos Verstappen. Jos "the boss" is vierde op ruim een halve minuut van de leider, maar hij houdt voorlopig wel William Wagner (VW) en Belgisch kampioen Adrian Fernémont (Skoda) af. Fernémont liet zich al snel verrassen door een grote plas waarin hij begon te tollen en zo veel kostbare seconden verloor. Jonas Langenakens (Mitsubishi) is zevende op bijna een minuut, net voor Kris Princen (DS3) die al wat problemen kende met de Franse DS3 en zijn winstkansen mag opbergen.

Bij de historics leidt Dirk Deveux. De verwachtte strijd tussen Bjorn Syx en Patrick Snijers kwam er nooit, want Snijers moest al snel zijn BMW M3 op kant zetten. Tom Rensonnet leidt bij de Juniors. Patrick Diels is leider in de BMW M-Cup.

Foto: Sandro DelaereDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 26 februari 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Haspengouw.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons