van der Horst

BRC: Lefebvre leidt na openingsdag in Condroz

Stéphane Lefebvre
Stéphane Lefebvre
Na de openingsdag in de Rally van de Condroz leidt Stéphane Lefebvre de dans. Hij heeft een kleine voorsprong op Adrian Fernémont en Grégoire Munster.
Het was Ghislain de Mévius (Skoda) de het snelst uit de startblokken schoot en de koppositie nam. Hij kon niet lang genieten van de leiding want Stéphane Lefebvre (Citroën) nam na drie proeven de leiding in handen. Na de eerste lus stond de top drie binnen de halve seconde, met Grégoire Munster (Hyundai) op twee en de Mévius op drie. Adrian Fernémont (Skoda) klampte aan en volgde op drie seconden.

De tweede lus nam Lefebvre helemaal voor zijn rekening waarmee hij een voorsprong uitbouwde van een zevental seconden op Fernémont en acht op Munster. De Mévius moest de rol een beetje lossen nadat hij in de fout ging en een tiental seconden verloor.

Na de middag sloegen de Belgen terug en brachten de achterstand op de Fransman terug tot een viertal seconden. Maar Lefebvre schoot er nog vandoor in het donker, tot de twee laatste proeven geannuleerd werden door het publiek dat zich onveilig gedroeg. Lefebvre gaat de nacht in met een voorsprong van 8.4 seconden voorsprong op Fernémont. Munster volgt nog een tiende later. De Mevius is vierde op 16 tellen. Vincent Verschueren (VW) is vijfde op ruim 36 seconden. Cédric Cherain (Skoda) hangt op een vijftigtal seconden.

Bij de GT's leidt Romain Delhez, bij de junioren Charles Munster en in de Clio Cup Gilles Pyck die op weg is naar de titel. Gino Bux leidt in de Stellantis Cup.

Morgen zijn er nog zes proeven, als die doorgaan uiteraard.

Foto: Davy Degryse - RIPDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 6 november 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Condroz Rally.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons