van der Horst

BRC: Lefebvre nu als topfavoriet naar Condroz

Stéphane Lefebvre - Citroën C3
Stéphane Lefebvre - Citroën C3
Stéphane Lefebvre verdedigt zijn titel in de Rally van de Condroz. Dat kondigde zijn gelegenheidsco-rijder Renaud Jamoul vrijdag aan. Hij start er met een Citroën C3 van DG Sport.
Het ging al even in de lucht. Stéphane Lefebvre kondigde vorige week, nadat hij zich kroonde tot 'amateur'-kampioen (winnaar van de Finale Coup de France), dat hij een uitje naar de Condroz wel zag zitten. De Fransman is zowat kind aan huis geworden in Huy, want hij won de voorbije twee edities. In 2018 boekte hij zijn eerste zege met een Citroën C3, in 2019 pakte hij de winst met de Ford Fiesta. Dit jaar treed hij opnieuw aan met een Citroën C3, van DG Sport.

Lefebvre start dus sowieso als favoriet. Hij zal het niet gemakkelijk krijgen want ook de protagonisten van het Belgische kampioenschap komen aan de start en er strijdt nog altijd een triolet voor de titel. Zowel Ghislain de Mévius, Grégoire Munster en BK-leider Adrian Fernémont kunnen die nog binnenhalen en zullen dus zeker aanwezig zijn aan de boorden van de Maas.

Het is nog afwachten of er nog toppers naar Huy komen, maar voorlopig oogt het deelnemersveld al heel kwaliteits- en kwantiteitsvol.

De Condroz vindt plaats van 5 tot 7 november.

Foto: Renaud Jamoul - Facebook - DG SportDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op vrijdag 22 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Condroz Rally.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons