van der Horst

BRC: Lefebvre op weg naar winst in Haspengouw

Stéphane Lefebvre - Citroën C3
Stéphane Lefebvre - Citroën C3
Stéphane Lefebvre is goed op weg om de Rally van de Haspengouw op zijn naam te schrijven. Hij heeft een mooie voorgift op Gino Bux en Ghislain de Mévius.
  • Powercars
Gino Bux - Skoda Fabia Rally2
Gino Bux - Skoda Fabia Rally2
Er staat geen maat op Stéphane Lefebvre (Citroën) tussen de fruitranken in Haspengouw. De Fransman pakte in de middaglus nog eens twee besttijden waarmee hij zijn voorsprong nog een beetje kon vergroten. Gino Bux (Skoda) wist ook wel twee snelste tijden te rijden maar kwam daarmee geen poot dichter. Hij volgt al op 18.3 seconden. Op zijn beurt houdt hij goed Ghislain de Mévius (Skoda) af die nu al op ruim een halve minuut van de leider staat.

William Wagner (VW) staat vierde op bijna driekwart minuut. De Fransman krijgt wel de Belgische kampioen in zijn nek. Adrian Fernémont (Skoda) hangt op amper drie tellen van Wagner. Kris Princen (DS3) verloor in de middag niet al te veel tijd meer maar volgt al op ruim een minuut als zesde. Jos Verstappen (Citroën) is zevende. De vader van Max moest na een goede ochtendlus wat meer tijd prijsgeven na de middagbreak. Jonas Langenakens (Mitsubishi) is mooi achtste.

Dirk Deveux leidt nog altijd bij de historics, maar Bjorn Syx komt opzetten nu het droger wordt. Tom Rensonnet is op weg naar winst bij de Juniors. Patrick Diels leidt ook nog altijd in de BMW M-Cup.

Er rest nog één lus, van vier proeven.

Foto: Sandro DelaereDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 26 februari 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Haspengouw.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons