van der Horst

BRC: Lefebvre op zoek naar virtuele titel

Stéphane Lefebvre - Citroën C3
Stéphane Lefebvre - Citroën C3
Stéphane Lefebvre kan dit weekend, in de East Belgian Rally, virtueel kampioen van België worden. Het reglement verhindert de Fransman van een vroege titel, want de Nordist moet minstens nog een (0-)resultaat boeken in een rally met Powerstagepunten.
Het wordt weer iedereen tegen Stéphane Lefebvre in Sankt-Vith. De Fransman heeft de titel stilaan voor het oprapen, maar het RACB-reglement steekt daar een stokje voor, door een deelname in de Condroz en/of in de Spa Rally verplicht te maken. Maar de Nordist kan wel al virtueel kampioen worden en zich dan later louter inschrijven en het eerste podium overschrijden in één van de laatste rally's.

Maar het moet allemaal nog gereden worden, en Lefebvre vindt een nieuw parcours in de Oostkantons. Eentje op maat van Adrian Fernémont en vooral Gino Bux. De East Belgian Rally heeft een profiel als geen ander en voelt wat aan als proeven in de Franse Vogezen, waar Lefebvre ook wel weg mee weet.

Gino Bux - Skoda Fabia Rally2
Gino Bux - Skoda Fabia Rally2
Er zijn nog outsiders, zoals Pieter-Jan-Michiel Cracco of op een droog parcours Cédric Cherain, in zijn Porsche GT3. 

We kijken vooral uit naar de nevenkampioenschappen waar de strijd om de titels volop begonnen is. In de M-Cup heeft Loïc Pirot een ei te pellen met Franky Boulat, leider in de cup. Gilles Pyck, zit op titelkoers bij de juniors, maar Charles Munster en Tom Rensonnet zijn nog niet uitgebabbeld. En in 2WD, het oude criterium, moet Bruno De Wilde scoren wil hij Stefaan 'T Joens van de titel houden.

De EBR verzamelde, tegen de traditie in, een sterk deelnemersveld en schotelt met drie lussen van vier proeven het schoonste wat België te bieden heeft, voor. Start zaterdagochtend. Na 145 kilometer, omstreeks 21 uur, kennen we de winnaar.

Foto: RIP - Davy DegryseDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op woensdag 21 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting East Belgian Rally.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons