van der Horst

BRC: Lefebvre op zucht van zege in Wallonie

Stéphane Lefebvre - Citroën C3 Rally2
Stéphane Lefebvre - Citroën C3 Rally2
Stéphane Lefebvre heeft de zege in de Rally van Wallonië binnen handbereik. Het zou al zijn derde zege van het seizoen zijn. Adrian Fernémont en Gino Bux zitten op podiumkoers, met nog drie proeven te gaan.
Zonder de forcing te voeren wist Stéphane Lefebvre (Citroën) zijn voorsprong zondagmiddag verder uit te bouwen op Adrian Fernémont (Skoda) die al lang blij is dat hij een pak andere tegenstanders weet af te houden. Lefebvre heeft 20.2 seconden voorsprong op Fernémont. Zonder pech is de Belgische kampioen dus op weg naar een tweede plaats want het verschil tussen hem en Gino Bux (Skoda) is al bijna een halve minuut.

De strijd om de vierde plaats is uiterst amusant om volgen. Ghislain de Mévius (Skoda) wipt opnieuw over Vincent Verschueren (VW). De Oost-Vlaming lag gisteren een tijdje op podiumkoers, maar moet zijn meerderen erkennen in de snelle Waalse Skoda-armada. Het verschil tussen de kemphanen bedraagt 1 seconde. Cédric Cherain (Porsche), nogmaals auteur van een snelste tijd, is nog altijd zesde en soeverein leider bij de GT's. 

Gilles Pyck leidt nog altijd bij de junioren. Alleen pech kan de jonge West-Vlaming van een tweede opeenvolgende zege houden. Benoit Verlinde is op weg naar de zege in Clio Cup.

Foto: Davy Degryse - RIPDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zondag 1 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Wallonië.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons