van der Horst

BRC: Lefebvre snelt meteen weg in Wallonie

Stéphane Lefebvre - Citroën C3
Stéphane Lefebvre - Citroën C3
Stéphane Lefebvre staat na vier van de twintig proeven aan de leiding van de Rally van Wallonië. Hij nam alle snelste tijden voor zijn rekening. Adrian Fernémont en Vincent Verschueren staan op het virtuele podium.
  • De Swert Opticiens
Stéphane Lefebvre (Citroën) maakt zijn favorietenrol helemaal waar. De Fransman reed drie snelste tijden na elkaar in de openingslus, en lijkt nu nog te kunnen verdapperen. Adrian Fernémont (Skoda) volgt al op 12.6 seconden. Vincent Verschueren (VW) die toch bezig is aan een sterke wedstrijd staat al op 23.6 tellen.

Zijn voorsprong op Gino Bux (Skoda) is amper 2 seconden en ook Maxime Potty (Citroën) en Ghislain de Mévius (Skoda) zijn zeker nog niet uitgeteld voor het podium. Kirs Princen (DS3) is zevende in zijn WRC, maar volgt al bijna een minuut van de kop.

Na drie proeven leidt Cédric Cherain in GT en is Gilles Pyck de snelste junior. Zijn grootste concurrent Tom Rensonnet ging hard van de baan en moest naar het ziekenhuis. Benoit Verlinde leidt de Clio Cup.

Foto: Davy Degryse - RIP

 Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 30 april 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Wallonië.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons