van der Horst

BRC: Lefebvre tegen Belgische titelprotagonisten in Condroz

Stéphane Lefebvre - Citroën C3 R5
Stéphane Lefebvre - Citroën C3 R5
Dit weekend is er de Condroz Rally, de voorlaatste manche van het Belgische Rallykampioenschap. Stéphane Lefebvre gaat er op zoek naar een derde opeenvolgende overwinning. Hij zal moeten afrekenen met de Belgen die nog strijden om de titel en enkele andere schaduwfavorieten.
Een pronostiek maken wordt ontzettend moeilijk met een stevig handje vol kanshebbers op de overwinning. Uiteraard gaan alle ogen gericht zijn op Stéphane Lefebvre die een loepzuivere hattrick kan scoren in Huy. De Fransman kroonde zich recentelijk nog tot eindwinnaar van de Coupe de France en voelt zich altijd in zijn sas aan de boorden van de Maas. 

Adrian Fernémont - Skoda Fabia
Adrian Fernémont - Skoda Fabia
Zijn belangrijkste concurrenten zijn in de eerste plaats de mannen die nog in strijd zijn om de titel met Adrian Fernémont, Grégoire Munster en Ghislain de Mévius voorop. Daarnaast liggen er nog aantal concurrenten op de loer die minder moeten rekenen en tellen, zoals oud-winnaar Cédric Cherain, Sébastien Bédoret, Vincent Verschueren, Kris Princen en de winnaar van de Ypres Rally Pieter-Jan-Michiel Cracco. Outsiders voor een ereplaats zijn onder meer Cédric de Cecco, Xavier Bouche, Bastien Rouard en Maxime Potty.

Bij de Juniors is er weinig volk en krijgt Charles Munster de kans om de kloof met leider Thibaud Mazuin te dichten. Munster kan zich wel meten met de toppers in de Stellantis Cup zoals Gino Bux. Ook bij de historics weinig volk, waar Dirk Deveux de zege bijna maar heeft op te rapen. In onder meer Bjorn Syx, Pieter-Jan Maeyaert vindt hij wel enkele speelkameraden, maar zij zijn in een andere klasse ingeschreven.

Er wachten de rijders achttien proeven, verspreid over twee dagen. Zondagmiddag, rond half drie kennen we de winnaar.

Foto: Davy Degryse - RIP Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op vrijdag 5 november 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Condroz Rally.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons