van der Horst

BRC: Lefebvre van start tot finish in South Belgian Rally

Stéphane Lefebvre - Citroën C3
Stéphane Lefebvre - Citroën C3
Stéphane Lefebvre boekt met winst in de South Belgian Rally een perfecte twee op twee in het Belgische rallykampioenschap. Hij haalde het in Vresse-sur-Semois van Grégoire Munster en Gino Bux.
Er stond weer geen maat op Stéphane Lefebvre (Citroën) in de South Belgian Rally. De Fransman klokte de beste tijd in de openingsproef waarmee hij op kop kwam. Hij stond die plaats nooit meer af. De verschillen bleven wel al bij al vrij beperkt. Het was Grégoire Munster (Hyundai) die tot in het slot de spanning erin hield en zijn achterstand constant beperkte tot maximum een kwartminuut.

Munster begon de slotlus zelfs met een mincijfer van amper tien tellen, maar Lefebvre reed de perfecte eindronde en hield aan de finish 11.5 seconden over op Munster. Gino Bux (Skoda) verbaasde nog maar eens en bevestigde zijn kunnen na een sterke Haspengouw met een tweede podium op rij. Hij moest wel ongeveer een halve minuut toegeven op Lefebvre. Ghislain de Mévius (Skoda) besluit op een vierde plaats na een spannende strijd met Bux. Belgisch kampioen Adrian Fernémont (Skoda) werd vijfde op bijna een minuut. Lefebvre doet op die manier ook een gouden zaak in het BRC, waar hij uiteraard ver(der) uitloopt.

Bij de GT's was Romain Delhez de beste. Duits kampioen Marijan Griebel wint meteen in de Stellantis Cup maar had in Rally4 wel een vette kluif aan een verbazend sterke Tom Rensonnet die tweede werd op amper 7 tellen. De Duitser Johannes Kessel wint de BMW M-Cup, voor Loïc Pirot en Franky Boulat.

Foto: Davy Degryse - RIPDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 19 maart 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting South Belgian Rally.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons