van der Horst

BRC: Lefevere pakt commando in Omloop

Vincent Verschueren - Skoda Fabia R5
Vincent Verschueren - Skoda Fabia R5
Andy Lefevere heeft de kop genomen in de 58ste Omloop van Vlaanderen op de dertiende proef. Dat hij vooral te danken aan de plotse regenbui op KP Rumbeke. Vincent Verschueren volgt op negen tienden.
Verschueren (Skoda Fabia R5) leek af te stevenen op de winst maar de weergoden staken er een stokje voor. De leider verloor ruim 17 seconden op de zeiknatte proef van Rumbeke en dus ook de koppositie. Andy Lefevere zette met een ongelooflijke tijd zich op kop van de koers. Verschueren telt negen tienden achterstand. Kevin Abbring (Peugeot 208 R5) is voorlopig derde weliswaar op bijna een minuut.

Kris Princen (Skoda Fabia R5) zijn we al sinds zaterdagochtend kwijt. Hij ging zwaar van de baan en kon niet verder. Wellicht einde verhaal voor zijn kampioenschapsdromen.

Op de dertiende proef ging ook Polle Geusens van de baan in zijn Ford Fiesta R5. De proef werd meteen geannuleerd. Er zijn nog zes proeven te rijden.

Foto: Sandro Delaere



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 2 september 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Omloop van Vlaanderen.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons