van der Horst

BRC: Marijan Griebel stevige referentie in groeiende Stellantis Cup

Gino Bux - Peugeot Rally 4
Gino Bux - Peugeot Rally 4
10 dagen voor de openingsmanche van de Stellantis Cup in de South Belgian Rally hebben er zich reeds tien teams gemeld. Charles Munster mikt dit jaar op de titel, maar dé verrassing komt uit Duitsland, met de komst van Marijan Griebel.
  • Prospeed Competition
Vorig jaar ging Gino Bux aan de haal met de titel in de Stellantis Cup, de promotieformule die vorig jaar aan zijn eerste editie toe was. Bux haalde het na een spannende strijd met Charles Munster.

De kleine broer van Grégoire Munster heeft dit jaar zijn zinnen opnieuw gezet op de titel, maar simpel wordt dat niet want de cup kreeg in het tussenseizoen een mooie injectie zowel op kwaliteit als kwantiteit. “We zijn uiteraard heel blij vast te stellen dat alles in gunstige zin evolueert”, stelt Jean-François Elst, verantwoordelijk voor de Stellantis Motorsport Rally Cup Belux. “Tien teams hebben zich voor het hele seizoen ingeschreven, en het niveau belooft opnieuw heel hoog te liggen." In tegenstelling tot vorig jaar zullen er ook meer Opel Corsa's deelnemen. Vorig jaar was Charles Munster nog een buitenbeentje tussen de Peugeots.

Peugeot 208 Rally 4
Peugeot 208 Rally 4
Opvallend is de komst van Marijan Griebel, de huidige kampioen van Duitsland. De Duitser maakt een half decennium geleden nog deel uit van het jongerprogramma van Opel en heeft al tonnen ervaring opgedaan in het ERC. Hij stond ook mee aan de basis van de ontwikkeling van de Opel Corsa-e Rally en reed dit jaar nog de Monte-Carlo.

Verder dienen ook onder meer Harry Bouillon, Fred Caprasse, Didier Bosseloir, Nederlander Paul Souman en Steven Spittaels zich aan.

De Stellantis Motorsport Rally Cup Belux 2022 bestaat dit jaar uit vijf wedstrijden: de South Belgian Rally, de Sezoensrally, de Rally van Luxembourg, de Omloop van Vlaanderen en de Spa Rally.

Foto: Sandro Delaere & Peugeot SportDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op dinsdag 8 maart 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting South Belgian Rally.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons