van der Horst

BRC: Moedige Rensonnet denkt al aan terugkeer

Loïc Dumont & Tom Rensonnet
Loïc Dumont & Tom Rensonnet
Tom Rensonnet en co-rijder Loïc Dumont zijn nog aan het bekomen van hun verschrikkelijke crash in de Rally van Wallonië, maar blikken nu al volle goed moed vooruit. De RACB-pupil mag woensdag, na een operatie aan het scheenbeen, terug naar huis, en wacht nog een lange revalidatie. Maar het jonge duo kijkt nu al vooruit naar de Ypres Rally, midden augustus.
"We gaan zeggen dat het "goed" gaat. Het moraal zit goed, zowel voor Tom als voor mij. Dat is het allerbelangrijkste", aldus de sympathieke co-rijder Loïc Dumont. Het duo ging op de derde proef, zaterdagochtend, van de baan. Ze raakten een muur die de Renault Clio Rally4 bijna volledig openscheurde. 

Tom Rensonnet - Renault Clio
Tom Rensonnet - Renault Clio
Rensonnet werd na het ongeval geopereerd aan zijn scheenbeen en wacht een herstelperiode van ongeveer tien weken. Maar hij vond al wat kracht terug in zijn been. Hij mag woensdag het ziekenhuis verlaten. Ook Dumont bekomt nog. Hij liep een hersenschudding op en brak enkele ribben.

Maar het duo verlangt nu al naar de rest van het seizoen en mikt op de Ypres Rally, binnen ongeveer 10 weken.

Autosport.be wenst hen uiteraard een spoedig herstel en hoopt hen snel terug te zien.

Foto RACB & Sandro DelaereDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op dinsdag 3 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Wallonië.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons