van der Horst

BRC: Munster en Hyundai betwisten Belgisch kampioenschap, en WRC3

Grégoire Munster - Hyundai i20 R5
Grégoire Munster - Hyundai i20 R5
Het hing al even in de lucht, maar Grégoire Munster bevestigt woensdag zijn deelname aan het Belgische rallykampioenschap, gesteund door Hyundai België Luxembourg. De aankondiging komt luttele momenten voor zijn debuut in de Monte-Carlo.
Grégoire Munster won vorig jaar overtuigend het kampioenschap bij de junioren en mocht daardoor automatisch meedoen aan de RACB Rally Challenge, maar de oudste van de gebroeders trok zich kort voor de finale terug. Hij gaf ineens mee dat hij op andere plannen broedde. Terecht, want nog een jaartje R2 zou wellicht het jaartje teveel zijn. 

De pas 22-jarige zoon van Bernard Munster kondigt nu, quasi simultaan met Hyundai België, aan dat hij het volledige Belgische kampioenschap zal rijden. Er wordt ook nog gewerkt aan een WRC3-programma, waar de eerste aanzet morgen al wordt gegeven want Munster neemt straks deel aan de WRC-opener in Monte-Carlo. Wellicht voor het laatst met de BMA-Skoda Fabia. De Hyundai R5 zal trouwens, net zoals de Fabia, gerund worden door het team uit Thimister-Clermont. Munster staat inmiddels al ingeschreven voor de komende Rally van Zweden (als die doorgaat).

“Iedereen die me kent, weet dat ik in mijn jonge carrière jaar na jaar progressie wil maken”, vertelt Grégoire Munster. “Na een paar heel mooie jaren bij de juniors, volgden in 2019 al een aantal uitstapjes naar de R5-klasse, en al snel kwamen de eerste successen. Voor mij is het nu dus tijd voor de volgende grote stap: een volledig seizoen in de topklasse van het Belgisch kampioenschap. Dat is een hele uitdaging, want de concurrentie in België is ijzersterk en vooral heel breed, met verschillende merken, jonge toppiloten en heel ervaren rotten in het vak. We gaan dit seizoen dus voor precies datzelfde doel: stap voor stap progressie maken, en vooral: heel erg genieten van al die wedstrijden in de Hyundai i20 R5."

Met de inzet van Munster in het BRC wil Hyundai België meer visibiliteit halen doorheen het jaar. De voorbije jaren bracht de importeur wel telkens Thierry Neuville aan de start in de Ypres Rally. "De bal ging echt aan het rollen tijdens een bezoek aan de Condrozrally van vorig jaar”, vertelt Wim Doms, woordvoerder van Hyundai Belux. “Daar stonden meer dan 30 teams aan de start in de R5-topklasse, maar niet één met een Hyundai i20 R5. Dat was niet alleen ons, maar ook de Customer Racing-divisie van Hyundai Motorsport opgevallen, en we besloten dus om daar voor het nieuwe seizoen 2020 verandering in te brengen." Met Munster trekt Hyundai ook resoluut de kaart van de jeugd, in navolging van Skoda dat dit jaar terug inzet op Sébastien Bédoret.

foto: Hyundai België - LuxembourgDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op woensdag 22 januari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Haspengouw.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons