van der Horst

BRC: Munster houdt minimale voorsprong vast in Sezoens

Grégoire Munster - Hyundai i20
Grégoire Munster - Hyundai i20
Grégoire Munster houdt zijn minimale voorsprong na twee van de drie lussen vast in de Sezoensrally. Man van de middaglus was Ghislain de Mévius die zich terug in de strijd om de winst mengt. Adrian Fernémont blijft tweede.
  • Powercars
Een maat voor niets, zo kan je de tweede lus samenvatten. Grégoire Munster (Hyundai) wist zijn voorsprong met exact een tiende uit te breiden. Hij heeft nu welgeteld 1.7 seconde voorsprong op Adrian Fernémont (Skoda). Er mengt zich echter een derde hond in de debatten. Ghislain de Mévius (Skoda) kon de kloof met de toppers dichten en staat nu op 7.3 seconden van de leider. Gezien de kleine verschillen de hele dag, lijkt dat een eeuwigheid, maar dan mag er niets gebeuren bij de mannen vooraan.

De Mévius heeft nu wel wat marge en moet niet meer achterom kijken. Vincent Verschueren (VW) volgt immers op 38 seconden van de kop en is uitgeteld voor de zege. Enkel pech vooraan kan de Oost-Vlaming nog op het podium brengen.

Sébastien Bédoret (Skoda) viel vooraan weg door problemen met het differentieel. Wellicht is dit ook het einde van zijn titeldroom. Daardoor staat Patrick Snijers (Porsche) nu vijfde als leider in GT. Gunther Monnens (Porsche) toonde zich na de middag net iets sneller dan Snijers, maar met een verschil van bijna een minuut, staat Monnens voor een onmogelijke opdracht wil hij nog winnen in GT.

In de Stellantis Cup neemt Gino Bux na de middag de maat van Charles Munster. Franky Boulat moest opgeven in de M-Cup waardoor de leiding gaat naar de stilaan onvermijdelijke Loic Pirot. Michel Vandergeeten leidt in historic.

Foto: Davy Degryse - RIPDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 16 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sezoensrally.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons