van der Horst

BRC: Munster met Princen in zijn nek naar slot van Sezoens

Grégoire Munster - Hyundai i20
Grégoire Munster - Hyundai i20
Grégoire Munster mag als leider naar de slotlus in de Sezoensrally, de vijfde manche van het BRC. Hij heeft wel Kris Princen in zijn nek gekregen die op dit elan stilaan de topfavoriet wordt voor de zege. De strijd om de derde podiumstek ligt nog volledig open tussen Vincent Verschueren en Gino Bux.
  • STX Motorhomes
De tweede lus zorgde voor enkele stevige omzwaaien. Tijdens de eerste twee middagproeven kroop de top drie nog dichter bijeen en werden Grégoire Munster (Hyundai), Gino Bux (Skoda) en Vincent Verschueren (VW) gescheiden door amper zes tienden terwijl ook Kris Princen (DS3) de jacht opende.

Princen rolde Verschueren en Bux op in het tweede deel van de lus, maar Munster kreeg hij nog niet bij de lurven gevat. Het verschil tussen de winnaar van vorig jaar en de Limburger bedraagt amper 3.5 seconden. Princen verkleinde dus zijn achterstand sinds deze middag met 12 tellen en zou zomaar naar winst kunnen snellen als hij dat kabinetstukje nog eens herhaalt in de laatste lus. Verschueren zit nu op 7.4 seconden, Bux op 8.9 seconden. Uitgeteld voor de zege zijn ze dus nog niet, maar ze staan wel voor een zware klus.

Gunther Monnens is leider in GT en zelfs zevende algemeen. In de Stellantis Cup lijkt Marijan Griebel opnieuw naar winst te snellen. Bij de M-Cuppers heeft Franky Boulat een veilige marge van ruim een minuut op Patrick Diels. En bij de historics ligt de weg open voor Christophe De Leeuw (Opel).

Foto: Davy DegryseDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 14 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sezoensrally.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons