van der Horst

BRC: Munster schrapt Haspengouw, Lefebvre meldt zich aan

Grégoire Munster - Hyundai i20 R5
Grégoire Munster - Hyundai i20 R5
De deelnemerslijst voor de openingsmanche van het BRC, de Rally van Haspengouw, raakt stevig gevuld, al is er ook een belangrijke naam afgevallen, met name Grégoire Munster. Stéphane Lefebvre en kampioen Adrian Fernémont hebben zich wel gemeld.
  • St. Paul
Nadat hij vorig jaar tot in de slotmanche mee streed om de titel en dit jaar opende met een verbluffende wedstrijd in Monte-Carlo, moet Grégoire Munster noodgedwongen forfait geven voor de eerste wedstrijd van het kampioenschap. Dat kondigde de student communicatie maandagavond aan. Reden: een gebrek aan financiële middelen. Munster werkt wel nog aan een programma. Een ramp hoeft dat niet te zijn, want er resten na Haspengouw nog negen manches om zeven resultaten in te brengen, waarvan vier met een Power Stage.

Adrian Fernémont zal er wel zijn, net zoals Stéphane Lefebvre die er nu al drie manches op rij bij zal zijn na de Condroz en Spa vorig jaar. La Dernière Heure weet zelfs dat de Nordist dit jaar voor de Belgische titel wil gaan met Xavier Portier. Met zijn landgenoot William Wagner dienen er zich zelfs twee Franse podiumkandidaten aan, maar dan moeten ze wel voorbij onder meer Ghislain de Mévius, Niels Reynvoet en Gino Bux. 

Foto: Sandro DelaereDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op dinsdag 15 februari 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Haspengouw.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons