van der Horst

BRC: Munster topt mooie affiche in Bocholt

Grégoire Munster - Hyundai i20
Grégoire Munster - Hyundai i20
Dit weekend vindt de Sezoensrally in Bocholt plaats, de vijfde manche reeds van het Belgische kampioenschap. Stéphane Lefebvre is er niet bij, Ghislain de Mévius en Adrian Fernémont staakten hun titeljacht; dus krijgt Grégoire Munster, als laatste winnaar, de favorietenrol toebedeeld. Ondanks de vele afwezigen kan de organisatie toch uitpakken met een mooi deelnemersveld.
  • St. Paul
Stéphane Lefebvre (Citroën) heeft inmiddels een riante voorsprong opgebouwd in het BRC en zal, wat de uitkomst ook is dit weekend, leider blijven in het kampioenschap. Die 'one man show' noopten enkele concurrenten ertoe om nog voor halfweg de handdoek in de ring te gooien. Ghislain de Mévius (Skoda) steekt de komende maanden liever zijn energie in professionele activiteiten, Adrian Fernémont (Skoda) spaart de centen uit en kijkt al naar volgend jaar. 

Vincent Verschueren - VW Polo Rally2
Vincent Verschueren - VW Polo Rally2
Maar de tweede in de stand, Gino Bux (Skoda), is er wel bij. Hij krijgt dus een herkansing om in het spoor te komen van Lefebvre nadat hij moest opgeven in de TAC Rally. Ook de drie jongste winnaars staan aan de start, met Kris Princen (DS3) in zijn DS3 WRC, Vincent Verschueren (VW) en uiteraard Grégoire Munster (Hyundai), die zichzelf kan opvolgen in Bocholt.

Er staan ook nog enkele outsiders aan de start met onder meer Maxime Potty (Citroën) die al heel wat progressie toonde, en Pieter-Jan Michiel Cracco (Hyundai).

Charles Munster - Opel Corsa
Charles Munster - Opel Corsa
Bij de GT's is het opnieuw uitkijken naar het duel tussen Gunther Monnens en Cédric Cherain. Nadat Cherain verblufte in de Wallonie, geniet Monnens deze keer van het thuisvoordeel. In de Stellantis Cup wacht hopelijk een strijd tussen Charles Munster en leider Marijan Griebel. De Oostenrijker Julian Wagner, broer van Simon, is een extra attractie. En in de M-Cup wacht Loïc Pirot een loodzware opdracht tegen enkele snelle lokale piloten. Johannes Kessel, winnaar in de South Belgian Rally, is er ook weer bij.

Vijftien klassementsproeven over drie lussen en 144 kilometer. Dat is het recept van deze editie die opnieuw wat veranderingen doorvoerde. Om 8 uur start de rally, goed 12 uur later mag er champagne geknald worden.

Foto: Davy Degryse - RIP & Sandro DelaereDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op dinsdag 10 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sezoensrally.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons