van der Horst

BRC: Nieuw PSA Motorsport Rally Cup Belux in 2021

Gino Bux - Peugeot Rally 4
Gino Bux - Peugeot Rally 4
Goed nieuws voor het Belgische rallykampioenschap dat volgend jaar mag rekenen op vijf wedstrijden van de nieuwe PSA Motorsport Rally Cup Belux. De nieuwe cupformule van de PSA-groep snijdt ook één wedstrijd aan in Luxemburg.
  • Powercars
Het ontbrak België al even aan een goede cupformule. Daar komt in 2021 verandering met de PSA Motorsport Rally Cup Belux, voorbehouden voor de nieuwe Peugeot 208 Rally4 en Opel Corsa Rally4. De cup zal zes wedstijden tellen, waarvan vijf in België en eentje in Luxemburg. De kalender moet nog vorm krijgen. Daarvoor wordt gewacht op de BRC-kalender.

"Wat nu al vast staat, is dat er op elk van de wedstrijden een voorraad wisselstukken beschikbaar zal zijn, net als de aanwezigheid van een technisch raadgever. De keuze van de bandenleverancier voor de cup wordt eveneens binnen afzienbare tijd bekend gemaakt. Wat het prijzengeld betreft: bij elk van de wedstrijd zullen er premies en aankoopbonnen voor banden worden uitgereikt, en aan het eind van het seizoen komt daar nog een extra premie bovenop, goed voor een totale prijzenpot van meer dan 100.000 euro", luidt het communiqué. Vooral dat laatste moet het aantrekkelijk maken om genoeg rijders te lokken, want een cup is maar eens zo sterk als het aantal deelnemers. Hopelijk kunnen enkele jongeren het budget rondkrijgen om deel te nemen aan deze merkencup. 

Er gonzen ook geruchten dat Renault opnieuw een Belgisch cupformule op de been zou zetten, met de nieuwbakken Renault Clio Rally5 die vooral financieel interessant is voor jongeren door de scherpe aankoopprijs. PTR Racing heeft er inmiddels al twee op stal staan.

Foto: Sandro DelaereDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op maandag 21 december 2020.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons