van der Horst

BRC: Ook Sezoensrally verliest strijd tegen tijd

Kris Princen - VW Polo
Kris Princen - VW Polo
De Sezoensrally is de volgende rally die wordt geannuleerd, of toch tenminste uitgesteld. Gisteren kondigde de organisatie van de 'Wallonie' hetzelfde aan. De TAC Rally liet eerder al weten dat hun wedstrijd niet doorgaat op de voorziene datum. De Sezoensrally is de vierde manche van het BRC, de vijfde is de Ypres Rally, dus ook voor SuperStage breken spannende dagen aan.

"In navolging van diverse andere evenementen laat Racing Team Moustache weten dat er géén Sezoensrally georganiseerd zal worden op 16 mei 2020. Na Spa, TAC en de Wallonie is dit de vierde manche van het BRC die niet op de geplande datum zal plaatsvinden", meldt RT Moustache.

"Vorige week werd het parcours goedgekeurd door de RACB. Met diverse wijzigingen in de gekende KP's en een totaal nieuwe proef ten opzichte van de voorbije jaren had de organisatie haar huiswerk voor de 44ste editie al af. Ook de voorbereidende vergaderingen met de lokale overheden waren reeds achter de rug. De grote onzekerheid over hoelang de coronamaatregelen nog blijven duren, deed RTM echter besluiten om niet op de geplande datum van 15 & 16 mei 2020 te organiseren."

Er wordt nog gezocht naar een andere datum maar gezien de nu al drukke kalender op het einde van het jaar wordt dat geen sinecure. Bovendien wil de organisatie de goede verstandhouding met de land- en tuinbouwers behouden, dus ook daar moet rekening mee gehouden worden.

Foto: RIP - Davy Degryse
Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op woensdag 25 maart 2020.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons