van der Horst

BRC: Oppermachtige Lefebvre leidt in Wallonie

Stéphane Lefebvre - Citroën C3 Rally2
Stéphane Lefebvre - Citroën C3 Rally2
Stéphane Lefebvre is iets voor halfweg, na negen klassementsproeven, nog altijd de leider in de Rally van Wallonië, de vierde manche van het BRC. Zijn dichtste belager blijft Adrian Fernémont.
  • De Swert Opticiens
Na een verschroeiende start van Stéphane Lefebvre (Citroën), bleef zijn voorsprong na de middag eerder stabiel en kon de concurrentie nu en dan eens terugslaan. De Fransman heeft nu een voorsprong van 16.5 seconden op Adrian Fernémont (Skoda). De regerende kampioen blijft dus wel goed aanklampen.

Gino Bux (Skoda) is opgerukt naar de derde plaats. Hij heeft wel al een achterstand van 36.2 seconden op de leider. Vincent Verschueren (VW) kon het tempo minder goed volgen en is nu vierde op exact driekwart minuut. Ghislain de Mévius (Skoda) is pas vijfde op bijna een minuut van Lefebvre. Hij duelleert met Cédric Cherain (Porsche) die zelfs al een snelste tijd algemeen reed.

Cherain is uiteraard ook leider bij de GT's. Gilles Pyck is leider bij de juniors na zeven proeven. Benoit Verlinde leidt de Clio Cup, al heeft hij aan Casper Nielsen wel een taaie klant. Bij de historics leidt Christophe Kerkhove.

Vanavond volgt er nog een dubbele passage over de citadel van Namen. Morgen zijn er nog negen proeven.

Foto: Davy Degryse - RIPDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 30 april 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Wallonië.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons