van der Horst

BRC: Potty op zoek naar hattrick in Rallye des Ardennes

Maxime Potty - Citroën C3 Rally2
Maxime Potty - Citroën C3 Rally2
Met een twee op twee in het Belgische kampioenschap komt Maxime Potty uiteraard als favoriet aan de start in de Rallye des Ardennes, de derde manche van het Cupkampioenschap. Maar waar het publiek uiteraard het hardst naar uitkijkt is de komst van Ott Tänak, als voorwagen. Het is ook de eerste keer in ruim twintig jaar dat deze rally, de voormalige Circuit des Ardennes, opnieuw deel uitmaakt van het BRC.
Wie begin 2023 had voorspeld dat de voormalige circuitpiloot Maxime Potty (Citroën) na twee wedstrijden de perfecte score ging kunnen neerleggen, had een smak geld kunnen verdienen. Potty werd tweede in Haspengouw, na William Wagner die de Belgische punten liet liggen, en won overtuigend in de South Belgian Rally.

Potty moet vooral uitkijken naar twee namen: Gino Bux (VW) en Grégoire Munster (Ford). Bux vond zijn niveau van 2022 nog niet helemaal terug in de Volkswagen. Munster komt op zijn beurt aan de start met de Rally van Kroatië in het achterhoofd, manche vier van het WRC. Ook de Est Georg Linnamäe, één van de grote smaakmakers in Dinant, komt met dat idee afgezakt.

Bastien Rouard (Hyundai) en Marvyn Henrard (Porsche) lijken de belangrijkste outsiders voor een dichte ereplek. Het is ook uitkijken naar het Rally2-debuut van Junior Planckaert (Skoda).

Nog wielrenners aan de start, want Tom Boonen (Lancia) kruist bij de historics opnieuw de degens met Dirk Deveux (Ford).

Verder is het vooral uitkijken naar de Clio Trophy dat nu pas toe is aan de eerste manche. Jeroen Catelin mag de baan openen, voor Pierre-Emmanuel Brasseur en Lander Depotter. Jonathan Georges kan fungeren als referentie voor het jonge geweld.

Maar dé grote attractie van komend weekend is uiteraard Ott Tänak (Ford). Ook de Est denkt al aan Kroatië en komt warmdraaien als 0-wagen in zijn Ford Puma Rally1.

De rally telt twaalf proeven, goed voor 145 km tegen de klok. Beginnen doen we op de iconische proef van van Molignée. Om 20.30 uur rijdt de winnaar over het eindpodium.

Foto: BRC MediaDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op donderdag 30 maart 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally des Ardennes.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons