van der Horst

BRC: Potty tegen de rest in 63ste Omloop

Maxime Potty - Citroën C3 Rally2
Maxime Potty - Citroën C3 Rally2
Met de 63ste Omloop van Vlaanderen is het BRC Cup toe aan de tiende manche. Leider in het BRC Maxime Potty voert een deelnemersveld van 66 teams aan en zal vooral moeten optornen tegen de streekrijders.
  • Skylimit Events
Het BRC lijkt zich naar het einde van 2023 te slepen na een tegenvallende Aarova Rally in Oudenaarde. Ook de Omloop van Vlaanderen heeft het moeilijk en dankt de kwantiteit vooral aan de M-Cup en de Nederlandse Clio Trophy, die wel een leuke meerwaarde vormt.

Kwaliteit is er wel. BRC-leider Maxime Potty (Citroën), de grote afwezige in Oudenaarde, is er normaal opnieuw bij en neemt de handschoen op tegen een pak streekrijders en 'habitué's' in Roeselare. Niels Reynvoet (Citroën), lang leider in Oudenaarde, en Vincent Verschueren (Skoda) lijken de belangrijkste uitdagers, al staan er nog een aantal mannen klaar om te profiteren mocht het vooraan misgaan. Andy Lefevere (VW) staat op scherp na zijn zege in Staden, Bjorn Syx (Citroën) toonde in Ieper al veel progressie en met Jos Verstappen moet al een heel jaar lang rekening worden gehouden. Roger Hodenius (Skoda) voelt zich ook steeds beter op Vlaams asfalt.

Bij de GT's is Gunther Monnens torenhoog favoriet, net zoals Paul Lietaer dat is bij de historics, al zal de snor eerst moeten afrekenen met Pieter-Jan Maeyaert. Bij de Juniors doet Jonas Dewilde een gooi naar de titel. Ook Christiaan Spelmans heeft de titel stilaan in het vizier in de 2WD Trophy. En de toeschouwers mogen zich ook verwachten aan flink wat spektakel dankzij een vol huis in de M-Cup.

De rally opent vrijdagavond om 18 uur, met vijf proeven waaronder de nieuwe KP Zwevezele - Lichtervelde. Zaterdag volgen nog vijftien proeven. De winnaar rijdt om half negen over het podium na bijna 185 wedstrijdkilometers.

Foto: Davy Degryse - RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op donderdag 31 augustus 2023.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons