van der Horst

BRC: Potty versus Cherain in Bertrix

Maxime Potty - Citroën C3 Rally2
Maxime Potty - Citroën C3 Rally2
Met de eerste editie van de Rally van Bertrix is het Belgische rallykampioenschap halfweg (het cupgedeelte). Terwijl heel wat West-Vlaamse toppers de voorkeur geven aan de Rally van Wervik, mogen we ons verwachten aan een duel tussen BK-leider Maxime Potty en Cédric Cherain, met Marvyn Henrard en Jos Verstappen als belangrijkste outsiders.
Met de Rally van Bertrix krijgen de deelnemers een nieuw parcours voorgeschoteld in de provincie Luxemburg, een provincie die we niet zo veel aandoen in het Kroon Oil BRC. Iedere start dus op gelijke voet.

Cédric Cherain - Hyundai i20 Rally2
Cédric Cherain - Hyundai i20 Rally2
Maxime Potty (Citroën) toonde de voorbije twee jaar dat hij weinig moeite kent om zich aan te passen. De leider in het BRC is dit jaar ongeslagen. Enkel in de Rallye des Ardennes werd hij geremd door mechanische problemen. Wil Cédric Cherain (Hyundai) nog een waterkansje maken op de titel, dan moet hij in Bertrix de jacht op Potty openen. Maar dan moet hij de rally ook geselecteerd hebben om punten te graaien, en dat weten we op dit moment nog niet. Alles legt aan tot een duel, al zijn er ook nog outsiders.

Jos Verstappen (Skoda) verkeert na zijn korte 'break' omwille van gezondheidsproblemen in bloedvorm. Dat etalleerde hij in de Monteberg en de Sezoensrally. Maar ook Marvyn Henrard (Porsche) kan op het snelle (en wellicht droge) parcours zorgen voor weerwerk.

In een beperkt deelnemersveld van 67 wagens, komen er toch nog een pak andere Rally2-wagens aan de start, met onder meer John Wartique, Tom Boonen, Roger Hodenius en debutant Corentin Dozot.

In GT vernoemden we al Marvyn Henrard, maar met Christophe Daco en Olivier Collard staan er nog twee snelle Porsches aan de start. Amaury Molle zet dan weer zijn Alpine A110 in om weerwerk te bieden.

Bij de juniors en de Clio Trophy Cup lijkt Pierre-Emmanuel Brasseur de te kloppen man, na winst in Bocholt. Bij de historics start Rainer Hermann als favoriet in zijn BMW M3. Ook de M-Cup vervoegt de lijst, waar Loïc Pirot misschien een voetje voor heeft op onder meer Franky Boulat en Philip Lommers.In 2WD kan Laurent Vanton een slag slaan in het kampioenschap.

De rally start zaterdag met een lus van drie proeven, om 17.41 uur. Die wordt zondag nog twee keer herhaald. Na (amper) 110 km kennen we de winnaar al omstreeks half twee 's middags.

Foto: Davy Degryse - RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op woensdag 7 juni 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally of Bertrix.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons