van der Horst

TAC: Princen blijft domineren

Vincent Verschueren - Skoda Fabia R5
Vincent Verschueren - Skoda Fabia R5
Met acht besttijden op acht proeven blijft Kris Princen de fiere leider in de TAC Rally, manche drie van het BRC. Hij heeft nu al ruim een halve minuut voorsprong op zijn eerste achtervolger. Dat is nog steeds Vincent Verschueren.
  • Skylimit Events
Dominant, zo kan je de prestatie van Kris Princen (Skoda Fabia R5) het best beschrijven. Hij nam op alle verreden proeven de beste tijd mee en blijft gestaag zijn voorsprong op Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5) uitbouwen. De Oost-Vlaming volgt al op 33.7 seconden van de leider, al verliep zijn tweede lus wel een pak beter dan de ochtendlus.

Nu de tijden terug vlot binnenlopen is het mogelijk een verdere stand te geven. Sébastien Bédoret (Skoda Fabia R5) ontpopt zich tot revelatie van deze wedstrijd. Hij volgt wel op bijna twee minuten van de leider. Melissa Debackere (Skoda Fabia R5) is knap vierde en maakt nog aanspraak op het podium. Ze volgt op slechts 13 tellen van de jonge Skodarijder. Kevin Abbring (Porsche GT3 997) rondt de top vijf af, maar houdt best rekening met Gunther Monnens (Porsche GT3 997) want die volgt op amper zeven zeconden van de Nederlander.

Bij de junioren is Niels Reynvoet de leider. Bij de historics staat Paul Lietaer op kop.

Foto: RIP

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 7 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TAC Rally.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons