van der Horst

TAC: Princen boekt tweede seizoenszege

Kris Princen - Skoda Fabia R5
Kris Princen - Skoda Fabia R5
Kris Princen heeft de TAC Rally op zijn naam geschreven. Dat is de derde manche van het BRC. De Limburger was een hele dag dominant en dwong Vincent Verschueren in een bijrolletje. De Oost-Vlaming werd voor een tweede keer dit seizoen geklopt door Princen.
Kris Princen (Skoda Fabia R5) hield geen spaander heel van de concurrentie. De Limburger klokte een reeks van twaalf opeenvolgende besttijden. Enkel de twee laatste klassementsproeven liet hij aan Vincent Verschueren die uiteindelijk eindigde op 38.3 seconden van de winnaar. Sébastien Bédoret (Skoda Fabia R5) maakte een indrukwekkend debuut voor Skoda België door de laatste podiumstek in te nemen. Hij klopte Melissa Debackere (Skoda Fabia R5) met anderhalve seconde.

Vijfde werd een Porsche. Niet onverwacht, maar dat het Gunther Monnens zou zijn die het best uit een strijd zou komen met Kevin Abbring, Tim Van Parijs en Chris Van Woensel hadden weinigen verwacht. 

Didier Duquesne (Skoda Fabia R5) eindigde zesde bij zijn seizoensdebuut, voor nog een seizoensdebutant Achiel Boxoen (Ford Fiesta R5). De jonge snaak reed een correcte foutloze koers. Robin Maes (Skoda Fabia R5) werd achtste, David Bonjean (Skoda Fabia R5) negende en Tim Van Parijs uiteindelijk tiende in zijn Porsche GT3 997.

In de M-Cup toonde Franky Boulat zich de snelste, bij de historics deed Paul Lietaer dat in zijn nieuwe Opel Manta. Bij de junioren leek de zege naar Niels Reynvoet te gaan maar hij maakt een harde klapper in de eindfase en schonk Gilles Pyck op die manier zijn eerste juniorenwinst.

Foto: Sandro DelaereDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 7 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TAC Rally.
  • NASCAR American Festival

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons