van der Horst

BRC: Princen haalt trukendoos nog eens boven in Sezoens en wint

Kris Princen - DS3 WRC
Kris Princen - DS3 WRC
Kris Princen heeft een uiterst geanimeerde Sezoensrally gewonnen. Dat is de vijfde manche van het BRC. De ouwe vos bleek zijn truken nog niet verleerd en haalde het na een meesterlijk slot van Grégoire Munster en Vincent Verschueren.
Grégoire Munster - Hyundai i20
Grégoire Munster - Hyundai i20
Kris Princen (DS3) bleek aanvankelijk niet mee te doen voor de overwinning. Na de openingslus stond hij reeds op een kwartminuut, terwijl Grégoire Munster (Hyundai), Gino Bux (Skoda) en Vincent Verschueren (VW) elkaar vooraan geen duimbreed toegaven. Maar de Limburger zette zich recht na de middag en rolde in een mum van tijd Verschueren en Bux op, om zijn achterstand op de leider, Munster, uiteindelijk te herleiden tot 3.5 seconden. Toen al was duidelijk dat er niets zou te beginnen zijn tegen Princen, als hij zijn kunstenstukje van de middaglus nog eens kon herhalen. De voormalige kampioen van België deed zelfs nog beter en duldde in het slot geen weerstand meer. Hij haalde het van Grégoire Munster met 7.7 seconden. Die doet uiteraard de beste zaak in de strijd om de titel met een volle buit.

De strijd om het podium bleef ook geanimeerd, maar Vincent Verschueren beet op een knappe manier van zich af en hield zo Bux van het algemene podium. Pieter-Jan-Michiel Cracco (Hyundai) eindigde als vijfde op bijna anderhalve minuut. Maxime Potty (Citroën) eindigde zesde, Gunther Monnens (Porsche) zevende. De thuisrijder pakte ook de winst bij de GT's, waarin hij Cédric Cherain een stevige oplawaai gaf.

In de Stellantis Cup gaf Julian Wagner een stevig visitekaartje af. In de M-Cup stond geen maat op Franky Boulat, net zoals bij de historics waar Christophe De Leeuw (Opel) ongenaakbaar was, maar alsnog de zege moest laten aan Dirk Deveux.

Het BRC trekt nu de tweede seizoenshelft, weliswaar pas vanaf eind augustus, wanneer de Ypres Rally op het programma staat. Stéphane Lefebvre trekt als leider naar de Kattenstad.

Foto: Davy Degryse - RIPDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 14 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sezoensrally.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons